logo

Millet İttifakı 11 Büyükşehir Belediye Başkanı Konya’da Buluştu

Millet İttifakı 11 Büyükşehir Belediye Başkanı Konya’da Buluştu

Millet İttifakı’nın CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı, yerel yönetimlerden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun öncülüğünde Konya’da buluştu.

Konya’da gerçekleştirilen “Millet İttifakı 11 Büyükşehir Belediye Başkanları Buluşması”nda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, iktidar kanadının Millet İttifakı belediyelerine dönük uygulamalarına tepki gösterdi.

“Bu iktidar, insanların adalete olan inancına büyük zararlar verdi” diyen Seyit Torun, konuşmasında, “İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na kurulan aciz bir kumpasla karşı karşıyayız. Bu haksızlığa karşı asla yalnız değilsiniz Ekrem Başkanım. Hep beraber direneceğiz, hep beraber bu kararı yırtıp atacağız” ifadelerini kullandı.

Dünya tasavvuf tarihinin en önemli kişiliklerinden Mevlana Celalettin-i Rumi’nin şehrinde buluşmalarının önemli olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, “Maalesef bu hoşgörü iklimi, çok uzun zamandır ülkemizi terk etmiş durumda. Bile isteye, bu ‘hoşgörü toprağı’ diye tarif ettiğimiz Anadolu’nun her köşesi, memleketimizin her köşesi, ne yazık ki sorunlu bir döneme evrildi. Kendi var oluşlarını, toplumu kutuplaştırmaya bağlama konusunda attıkları adımlarla bir hoşgörü ikliminin yerini hor görüye bıraktığı bir millet, bir memleket olduk. Bugün hepimizin yaşadığı zor süreçler var. Altı çizilecek, memleketimizin her köşesinde anlatılacak, gerçekten trajikomik, ama aynı zamanda ürkütücü, aynı zamanda endişe verici ve memleketimizin demokrasisini ne yazık ki paramparça eden bir süreci hep birlikte yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Millet İttifakı’nın CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı, yerel yönetimlerden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun öncülüğünde Konya’da buluştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen buluşma öncesinde, Selçuklu ilçesindeki bir otelde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda, sırasıyla Konya CHP İl Başkanı Barış Bektaş, Torun ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, birer konuşma yaptı.

“KÖTÜLÜK HER KİŞİNİN, İYİLİK MERT KİŞİNİN KARIDIR”

İktidar kanadının “Soruşturmalarda belediyeler arasında ayrım yapmıyoruz” dediğini hatırlatan Seyit Torun, konuşmasında, “Biz, sizin hangi belediyelere soruşturma açtığınızı, müfettiş gönderdiğinizi, ne yaptığınızı iyi biliyoruz. Açıklayın o zaman: AK Partili belediyelerde binlerce FETÖ’cü çıktı. Onları niye anlatmıyorsunuz? Serik Belediyesi’nde, rüşvet skandalı hakkında niye işlem yapmıyorsunuz? Şırnak’ta, rüşvet ve yolsuzluktan hapis cezaları alan belediye başkanlarını neden koruyorsunuz. İstanbul’da, Ankara’da önceki dönemde yapılan yolsuzluk dosyalarını niye anlatmıyorsunuz? Sizin belediyelerinizde, gri pasaportla insan kaçakçılığı yapıldı. Neden onları konuşmuyorsunuz. . Baskılarının artacağını biliyoruz değerli Belediye Başkanları. Ama kötülük her kişinin, iyilik mert kişinin karıdır. Biz tüm engelleri aşa aşa hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu saldırıların tek nedeni, korkudur. Sizin verdiğiniz hizmetlerden korkuyorlar.” İfadelerine yer verdi.

TORUN: “İKTİDAR, İNSANLARIN ADALETE OLAN İNANCINA BÜYÜK ZARARLAR VERDİ”

Devletin temelinin adalet olduğuna vurgu yapan Torun, “Adalet, bir kutup yıldızı gibi yerinde durur, geriye kalan her şey, onun etrafında döner. Bir ülkede adalet yere düşüp, menfaat boşa çıkarsa, orada düzen de ahlak da bozulur. Bu iktidar, ülkemizi yıllarca kötü yönetti. Ama en önemlisi; insanların adalete olan inancına büyük zararlar verdi. Tüm vatandaşlarımız artık şunu görüyor: Bu iktidarın terazisi artık adaleti değil, menfaati tartıyor” dedi. İktidarın, 2019 yerel seçimlerinden bu yana “gözü dönmüşçesine” Millet İttifakı belediyelerine saldırdığının altını çizen Torun, “Vatandaşa hizmet götüren belediyelerimize karşı organize bir kötülük, politik bir terör uyguluyor. Peki bu pervasız saldırıların nedeni nedir; size birkaç örnekle sıralamak isterim. Onlar, ‘2019’da Cumhuriyet Halk Partisi gelirse, yardımları kesecek’ diye milleti korkutmaya çalıştılar. Ama bizim belediyelerimiz, bugün itibariyle sosyal yardımları 4-4-5 katına çıkardı. Yaklaşık 4 yılda, 4 milyon 800 yüz bin haneye, 28 milyar lira tutarında yardım götürdük. Eğer Türkiye’de, Kovid-19 salgınına ve ekonomik buhrana rağmen bir sosyal felaket yaşanmadıysa, o bizim belediyelerimizin ve sizlerin sayesindedir” diye konuştu.

 “HOŞGÖRÜ İKLİMİ, ÜLKEMİZİ TERK ETMİŞ DURUMDA”

Dünya tasavvuf tarihinin en önemli kişiliklerinden Mevlana Celalettin-i Rumi’nin şehrinde buluşmalarının önemli olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, Konya’nın bu yönüyle hoşgörünün kenti olduğunun altını çizerek, “Maalesef bu hoşgörü iklimi, çok uzun zamandır ülkemizi terk etmiş durumda” dedi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bile isteye, bu ‘hoşgörü toprağı’ diye tarif ettiğimiz. Anadolu’nun her köşesi, memleketimizin her köşesi, ne yazık ki sorunlu bir döneme evrildi. Kendi var oluşlarını, toplumu kutuplaştırmaya bağlama konusunda attıkları adımlarla bir hoşgörü ikliminin yerini hor görüye bıraktığı bir millet, bir memleket olduk. Altı çizilecek, memleketimizin her köşesinde anlatılacak, gerçekten trajikomik, ama aynı zamanda ürkütücü, aynı zamanda endişe verici ve memleketimizin demokrasisini ne yazık ki paramparça eden bir süreci hep birlikte yaşıyoruz.” dedi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ