logo

Milli Görüş Öncülerinden Oğuzhan Asiltürk Hayatını Kaybetti

Milli Görüş Öncülerinden Oğuzhan Asiltürk Hayatını Kaybetti

Milli Görüş öncülerinden, kurucularından olduğu Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk, tedavi gördüğü hastanede 86 yaşında hayatını kaybetti.

Recep Kenan/itvhaber.com

86 yaşında hayatını kaybeden Oğuzhan Asiltürk ve eşi, 13 Eylül’de İstanbul’da zatürreye bağlı gelişen nefes darlığı nedeniyle rahatsızlanarak Ankara Şehir Hastanesi’ne getirilmişti.

Oğuzhan Asiltürk kimdir? Oğuzhan Asiltürk neden öldü?

Ankara Şehir Hastanesi’ne zatürre teşhisi doğrultusunda tedavisi süren Oğuzhan Asiltürk, kalp krizine bağlı olarak bu sabah hastanede vefat ettiği açıklandı.

Oğuzhan Asiltürk ve eşi, 13 Eylül’de İstanbul’da zatürreye bağlı gelişen nefes darlığı nedeniyle rahatsızlanarak Ankara Şehir Hastanesi’ne getirilmiş ve burada koronavirüs teşhisi ile tedaviye başlandığı iddia edilmişti.

BAKAN KOCA’DAN RESMİ AÇIKLAMA: KALP KRİZİ NEDENİYLE VEFAT ETTİ

Ankara Şehir Hastanesi’ne gelerek Oğuzhan Asiltürk’ün ölümü ile ilgili ilk resmi açıklamayı yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son dönemde koroner arter hastalığı ve kalp yetersizliği tanıları ile tedavi edilen Asiltürk’ün 09.00 sıralarında yaşamını yitirdiğini açıklayarak, “İnançlı ve samimi biriydi. Bu sabah 09.00 sıralarında kalp krizi nedeniyle vefat etti. Özellikle yakınlarına sevenlerine başsağlığı diliyorum.” dedi.

SAADET PARTİSİ: “BAŞIMIZ SAĞOLSUN”

Saadet Partisi tarafından yapılan açıklamada, “BAŞIMIZ SAĞOLSUN İstişare Kurulu Başkanımız, Muhterem Büyüğümüz Oğuzhan Asiltürk Hakka yürümüştür. Milletimizin ve camiamızın başı sağolsun.” İfadesi yer aldı.

ASİLTÜRK’ÜN CENAZE NAMAZI

Cenaze namazı programı ile ilgili Saadet Partisi tarafından yapılan açıklamada, “Yüksek İstişare Kurulu Başkanımız Merhum Büyüğümüz Oğuzhan Asiltürk’ün cenazesi YARIN (2 Ekim) öğlen namazına müteakip Hacı Bayram Veli Camiinde kılınacak namazın akabinde Cebeci Asri Mezarlığına defnedilecektir.” İfadeleri yer aldı.

OĞUZHAN ASİLTÜRK KİMDİR?

1935 Malatya Hekimhan doğumlu olan Oğuzhan Asiltürk, İTÜ İnşaat Fakültesi mezunu olarak biliniyor.

Bir dönem Ankara ve Malatya milletvekili olarak da görev alan Asiltürk, aynı zamanda İçişleri Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevlerinde de bulundu.

Siyasi hayatına Milli Nizam Partisi’nde (MNP) başladı ve bu parti kapatılıncaya kadar Ankara il teşkilatı başkanlığını yaptı.

Asiltürk, daha sonra MNP’nin yerine kurulan Milli Selamet Partisi (MSP) kurucuları arasında yer alarak 1973-77 ve 1977-80 yılları arasında iki dönem MSP Ankara milletvekili seçildi. 1973 genel seçimlerinden sonra Bülent Ecevit’in başkanlığında kurulan CHP-MSP koalisyon hükümetinde İçişleri Ba­kanlığı’na getirildi. 1975’te ve 1977’de Demirel başkanlığında kurulan Milliyetçi Cephe hükümetlerinde İçişleri ve Sanayi Bakanı olarak görev yaptı.

12 Eylül 1980 askeri darbesi sonrası MSP Davası nedeniyle bir yıl gözaltında tutuldu, sonra yargılanarak beraat etti. Ancak on yıl süreyle siyasetten yasaklandı. Siyaset yasağı 1987 Anayasa Referandumu ile sona erdi. Yasağı kalktıktan sonra yapılan ilk kongrede Refah Partisi’nin genel sekreterliğine seçildi. On bir yıl sonra Malatya’dan tekrar milletvekili seçildi. Fazilet Partisi’ne girdi.

Necmettin Erbakan’ın vefatının ardından Saadet Partisi’nin YİK başkanlığına seçildi.

Evli ve  4 çocuk babası olan Asiltürk koronavirüs nedeniyle bir süredir tedavi görüyordu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ