logo

Motorin ve Benzin Fiyatlarına Gelen Zamlar Sürücüleri Düşündürüyor

Motorin ve Benzin Fiyatlarına Gelen Zamlar Sürücüleri Düşündürüyor

Brent petrol fiyatlarındaki değişimler, Akaryakıt ürünleri Benzin, motorin ve otogaz pompa fiyatlarına zam olarak yansırken, sürücüleri düşündürüyor.  

Recep Kenan / itvhaber.com

Brent petrol fiyatlarındaki değişimler ve döviz kurundaki yükselişler sonrasında gözler akaryakıt fiyatlarındaki çevrildi.

Akaryakıt ürünleri Benzin, motorin ve otogaz fiyatlarında zam haberi peş peşe geliyor. Araç sahiplerinin akaryakıt ürünlerine gelen zam haberine göre depolarını doldurma hesapları değişiyor.

SEKTÖRDE YENİ ZAM BEKLENTİSİ İDDİASI

Brent petrol fiyatlarındaki artış devamı,  sektörde “Benzin” ve “Motorin” fiyatlarına yeni bir zam haberinin daha geleceği beklentisini oluşturuyor.

MOTORİNİN LİTRE FİYATINA 2,56 LİRA ZAM

Akaryakıt ürünlerindeki artışta Motorinin litre fiyatına geçtiğimiz günlerde gelen 2,56 lira zamdan sonra Benzin grubunda gece yarısından itibaren 1,79 TL’lik fiyat artışı meydana geldi.

Geçtiğimiz günlerde yapılan düzenlemelerle “Motorin” ve “Benzin” fiyatlarına peş peşe zamlar gelmişti. Gelen zamlarla akaryakıt pompa fiyatlar 40 Lira’nın üzerine çıkmıştı.

Brent petrol fiyatlarındaki artış devam ediyor. Bunun üstüne dolar kurundaki artış da eklenince sektör temsilcilerinden gelen açılamalarda “Benzin” ve “Motorin” fiyatlarına yeni bir zam haberinin daha geleceğine kesin gözüyle bakılıyorlar.

MOTORİNDEN SONRA BEZİNE BÜYÜK ZAM

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar, benzin ve motorin fiyatlarını takip ediyor. Benzin grubunda gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 1,79 TL’lik zam geldi.

Motorine geçtiğimiz günlerde gelen zammın pompa satış fiyatlarına yansımasıyla litre fiyatı 45 TL’yi aştı. Fiyat artışının ardından motorinin litre fiyatı İstanbul’da ortalama 44,35 liraya, Ankara’da 45,13 liraya ve İzmir’de 45,35 liraya yükseldi.

Son Zamla Oluşan Benzin Pompa Satış Fiyatları:

İstanbul Anadolu Yakası: benzin fiyatı: 41.13 TL

İstanbul Avrupa Yakası: benzin fiyatı: 41.22 TL

Ankara’da benzin fiyatı: 41.92 TL

İzmir’de benzin fiyatı: 42.13 TL

Son Gelen Zamlardan Sonra Oluşan Güncel Akaryakıt Fiyatları:

İSTANBUL:

Benzin: 41.22

Motorin: 44.35

LPG (Otogaz): 20.49

ANKARA

Benzin: 41,86 TL

Motorin: 45,01 TL

LPG (Otogaz): 20,59 TL

İZMİR

Benzin: 42,09 TL

Motorin: 45,23 TL

LPG (Otogaz): 20,62 TL

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ