logo

Muharrem Ayı Gecesi`ne Vali Mutlu`nun Şiiri Damga Vurdu

Muharrem Ayı Gecesi`ne Vali Mutlu`nun Şiiri Damga Vurdu

Muharrem ayı dolayısıyla Lütfi Kırdar Spor Salonu`nda düzenlenen iftar programına İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu`nun konuşması ve kendi yazdığı şiir damga vurdu.

Muharrem Ayı Gecesi`ne Vali Mutlu`nun şiiri damga vurdu

Lütfi Kırdar`da Muharrem Ayı nedeniyle düzenlenen iftar programında Vali Mutlu`nun okuduğu şiir salondakileri ağlattı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Necati Şaşmaz, Şafak Sezer, Hülya Koçyiğit gibi tanınmış simaların katıldığı iftar yemeği Kur`-an-ı Kerim okunarak başlandı.

Sunuculuğunu oyuncu Oktay Kaynarca`nın yaptığı iftar programı birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajlarına sahne oldu. Ezanın okunmasının ardından yapılan dua ise semaya kalkan ellere şahitlik yaptı.

Muharrem Ayı dolayısıyla yapılan gecede Ahmet Çalık, Adnan Polat gibi tanınmış isimler de konuşma yaptı. Gecenin esas sürprizi ise İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu`nun konuşması sırasında kendi yazdığı şiiri okuması oldu. Salondakilerin uzun süre ayakta alkışladığı şiir salonda bulunan birçok kimseyi ağlattı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, programda yaptığı konuşmada, Muharrem Ayı`nın öneminden bahsetti. Vali Mutlu salonda bulunanlara şöyle seslendi:

“Kainatın efendisi Yüce Peygamberimiz Hazreti Muhammed (S.A.V) Efendimiz, Habib-i Kibriya Efendimiz Ehl-i Beyt`inden Hazreti Hasan ile Hazreti Hüseyin`i (O dünya reyhanlarındandır, dünya çiçeklerindendir) diye tarif ediyor. Onlar, Resulullah Efendimizin çiçekleri, reyhanlarıdır. Koklamaya dahi kıyamayacağımız kadar müstesna bir güzelliğin temsilcileridir. Onlar aynı zamanda Hakk`ın, hukukun, zulme karşı durmanın, adaletin, şefkatin, yiğitliğin, Allah yolunun yolcusu olmanın, çekinmemenin bayraktarıdırlar.”

Bir gece önce duygusal anlar yaşadığını ve twitter hesabında takipçileri ile duygu yüklü sözler paylaştığını söyleyen Vali Mutlu, salondakilere yazdıklarından bahsetti.

Dün gece çok duygulandığını ve gece iki sıralarında sosyal paylaşım sitesinde takipçileri ile duygu yüklü sözler paylaştığını hatırlatan Vali Mutlu, yazdıklarını kürsüden davetlilerle paylaştı.

Okuduğu şiirin ardından Vali Mutlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Bizim insan yönümüz onu tamamlayan duygu yönümüz önemli. Duygularımızı iyi paylaşmamız lazım.”

Vali Mutlu`nun O Şiiri

“Bu Öğretmenler Günü`nde hasretimi gidereyim,
Uzat hocam nerdeysen ellerinden öpeyim.
Bir küçücük adamdım, yıllar geçti büyüdüm,
Makamlar büyüdükçe Elhamdülillah küçüldüm.
Benim canım hocam şimdi kaçtır bilmem notum,
Eksik kalan hizmetlerden bil ki kırık iki kolum.
Gayem değil bu vakitlerde şiir yazmak,
Arşa çıkan duygulara belki biraz dizgin vurmak.
Hocam yarın gün hem senin hem Kerbela’da şehitlerin,
Rabbim bize sabır versin, ağlıyorken hep ümmetim.
Uyumayız artık biz bu dert dolu kanlı zifir gecede,
Gelin canlar birleşelim bu acının rahmetinde.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ