logo

MUSTAFA BALBAY, CHP GENEL BAŞKAN ADAYI DEĞİL

MUSTAFA BALBAY, CHP GENEL BAŞKAN ADAYI DEĞİL

Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community EditiCHP Genel Başkan adayı olacağını açıklayan İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, 120’den fazla olması gereken delege imzasına ulaşamadığı 68’de kaldığı için aday olamadı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Genel Başkan adayı olacağını açıklayan Mustafa Balbay, başkanlık yarışına girmek için 120’den fazla delegenin imzasını divan başkanlığına sunması gerekiyor. Adaylığın resmileşmesi için Genel Başkan adayı Mustafa Balbay’ın 68 delegenin desteğini sağlayabildiği ifade ediliyor.

YARIŞIN KILIÇDAROĞLU VE BALBAY ARASINDA GEÇMESİ BEKLENİYORDU

16 – 17 Ocak’ta Ankara Arena Spor Salonu’nda Demokrasi, Değişim ve Kardeşlik Kurultayı” vurguları ile yapılan 35. Olağan Büyük Kurultay Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nde Kemal Kılıçdaroğlu ile Mustafa Balbay arasında geçmesi beklenen Genel Başkanlık yarışı 120’nin üzerinde delege imzası toplayamayan Mustafa Balbay’ın adaylığı gerçekleşmediği için tek adaya düştü.

MUSTAFA BALBAY CHP GENEL BAŞKANLIĞI’NA ADAY

CHP’ye vefa borcu olduğunu söyleyen İzmir Milletvekili Mustafa Balbay “Demir parmaklıkların ardında bizim için mücadele eden, Silivri önünde bizim için gaz yiyen ve beni siyasete taşıyan CHP’ye vefa borçluyum. Ben bu borcumu CHP’yi iktidara taşıyarak ödeyebilirim” diyerek CHP Genel Başkanlığı’na aday olduğunu açıklamıştı.

Mustafa Balbay, “Partimizi daha ileri götürebileceğimize ve 2019’daki üç seçimde birden partimizin başarılı olması için yeni bir yön, yöntem ve yönetim gerektiğine inanıyorum. Bu anlamda partimizin olağan kurultayında genel başkanlığa hazırım” şeklindeki açıklama ile CHP Genel Başkanlığı’na aday olduğunu duyurmuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ