logo

Mustafa Can, Karadeniz Armatörler Kulübü Başkanı 

Mustafa Can, Karadeniz Armatörler Kulübü Başkanı 

Mustafa Can Karadeniz’e kıyısı olan ülkelerin gemi işletmecileri ve armatörlerinin kurduğu clup olan Black Sea Shıpowners Club –  Karadeniz Armatörler Kulübü Başkanı oldu.

Karadeniz’e kıyısı olan ülkelerin gemi işletmecileri ve armatörlerinin kurduğu clup BSSC, (Black Sea Shipowners Club) – Karadeniz Armatörler Kulübü  ilk toplantısında başkanını seçti.

Black Sea Shıpowners Club Başkanı Kaptan Mustafa Can

Karadeniz’e kıyısı olan ülkelerin gemi işletmecileri ve armatörleri Black Sea Shipowners Club (Karadeniz Armatörler Kulübü) adını verdikleri bir organizasyon çatısı altında toplanmaya karar vererek ilk toplantılarını 30 Temmuz Perşembe günü İstanbul Ataköy Hyatt Regency’de gerçekleştirdi.

TRANSBOSPHOR şirketinin sahibi ve aynı zamanda da İTÜ Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Mustafa Can’ın öncülük ettiği organizasyona, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Kaptan Alev Tunç, KOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Çakır, Esenyel Hukuk ve Danışmanlık Firmasından Selçuk Esenyel ve IALA VTS Komite Başkanı Tuncay Çehreli’nin yanısıra Ukrayna, Rusya ve Türkiye’den birçok denizcilik firmasının yetkilileri katıldı.

Karadeniz ülkelerinden ve Türkiye’den yoğun katılımın gözlendiği toplantının açılış konuşmasını yapan kurucu üye Kaptan Mustafa Can, toplantıda yapılan seçimde Black Sea Shipowners Club’ün başkanlığına seçildi.

kab- - Kopya

Mustafa Can,” Amacımız Navlunları Çıkarıp, Yaşlı Filoyu Yenilemek” 

Toplantıda konuşan Mustafa can, Karadeniz’de düşük navlun devrinin kapandığına dikkat çekip, “2008’den bu yana Karadenizli armatörler olarak çok yıprandık.  Amacımız navlunları kabul edilir seviyeye çıkararak yaşlı filoyu yenileme imkanı yaratmak” dedi.

Karadenizli İşletmeci, Armatörler Birliğinin Merkezi İstanbul

Toplantıda birliğin kuruluş amacı, faaliyetleri ve hedefleri açıklandı. Kuruculuğunu Kaptan Mustafa Can, Igor Avramenko, Andrey Ivanov, Sergey Kalitenko, Sergey Yagodnikov ve Selçuk Esenyel’in üslendiği Karadeniz Armatörler Kulübü, 150 parça gemiye sahip bir filoyu kontrol ediyor. Karadeniz’e kıyısı olan, Bulgaristan, Gürcistan, Romanya, Türkiye, Rusya ve Ukrayna kökenli gemi işletmecilerini ve armatörleri buluşturan birliğin merkezi İstanbul’da olacak.

Konuşmacılar arasında yer alan Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği (KOSDER) Başkanı Salih Zeki Çakır da KOSDER olarak bu yeni oluşumu desteklerini ve her türlü katkıyı sunacaklarını söyledi.

kab-2 - Kopya

Denizciliğin Merkezi İstanbul

Black Sea Shipowners Club’ın daha geniş bir coğrafyayı kapsaması için KOSDER olarak çalışma başlatacaklarını açıklayan Çakır,  “Karadenizli armatörleri kapsayan bu oluşuma biz istiyoruz ki; Mısırlı, İtalyalı, Hollandalı yani bu bölgede tonaj çalıştırmış herkes katılsın. Karadeniz ve Akdeniz’deki armatörleri kapsamasını istiyoruz. Burada amaç güç birliğine gidilerek haksız rekabetin önlenmesi. Bu sayede eski gemilerin yenilenmesi imkanı da doğacak. Diğer ülkelerde de KOSDER benzeri bir derneğin kurulması ve merkezi Türkiye’de olacak ana bir çatıda buluşması. Çünkü bu bölgede denizciliğin merkezi İstanbul” dedi.

“Bölgedeki Gemi Tutulmalarını Önlemek”

Kurucu üyelerden Transship yetkilisi Andrey Ivanov ise öellikle başta Ukrayna olmak üzere bölgedeki gemi tutulmalarını önlemek için bilgilendirici bir çalışma hazırladıklarını belirtti. Ivanov, yeni oluşumun özellikle gemi tutulmalarını engellemek noktasında çok önemli rol alacağını vurguladı.

kab-hasan_can - Kopya

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ