logo

Normalleşme Takvimiyle 1 Temmuz’da Hangi İşletmeler Açılacak?

Normalleşme Takvimiyle 1 Temmuz’da Hangi İşletmeler Açılacak?

Koronaviris (Covid 19) salgını ile mücadele önlemleri ve normalleşme kararları ile sinema salonu, düğün salonu, internet oyun alanları sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak açılıyor.

 Recep Kenan/itvhaber.com

Koronaviris (Covid 19) salgını ile mücadele önlemleri ve hükümetin aldığı normalleşme kararları “Yeni Normaller” kapsamında sosyal mesafe kuralı ve hijyen tedbirleri kapsamında, sinema salonu, düğün salonu, internet oyun alanları gibi yerler bugünden itibaren yeniden kapılarını açıyor.

Nargile kafeler ve eğlence yerleri ise 1 Temmuz normalleşme takviminde yer almadığı, ve bu güne kadar bu yönde her hangi bir açıklama yapılmadığı için, açılış zamanı ile ilgili belirsizlik sürüyor.

BU GÜN (1 TEMMUZ 2020 Günü) AÇILAN YERLER:

 1 TEMMUZ’DA AÇILACAK İŞLETMELER İÇİN DÜZENLEME İÇEREN İÇİŞLER BAKANLIĞI GENELGESİ

DÜĞÜN SALONLARI DÜZENLEMESİ İÇEREN İÇİŞLER BAKANLIĞI GENELGESİ

KÜLTÜR SANAT FAALİYETLERİ İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GENELGESİ

DÜĞÜN SALONLARI YARIN AÇILIYOR

İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliği’ne “Düğün Törenlerinde Uygulanacak Tedbirler” konulu genelge ile yeni tip koronavirüs önlemleri  önlemleri ve Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, ile salgının bulaşmanın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutmak amacıyla belirlenen tedbir kararı uygulanmak kaydıyla Düğün Törenlerininin gerçekleştirileceği mekanlar açılabilecek.

SİNEMA VE TİYATROLAR ÇARŞAMBA GÜNÜ AÇILIYOR

Corona virüsü nedeniyle mart ayında faaliyeti durdurulan sinema, tiyatro salonu ve gösteri merkezleri gibi işletmeler 1 Temmuz’da yeniden açılacak. Normalleşme süreci kapsamında açılacak olan bu işletmelerde yeni kurallar geçerli olacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca yayınlanan genelgeye göre, alınacak tedbirlere göre, tesislerdeki klimalar dışarıdan temiz hava alacak şekilde çalıştırılacak.

İNTERNET KAFE VE OYUN SALONLARI İÇİN GENELGE

İçişleri Bakanlığı genelgesine göre, internet kafeler ve elektronik oyun yerlerine maskesiz girilemeyecek, içeride maske çıkarılmayacak. Genelgeye göre, internet kafeler ve elektronik oyun yerleri, Kovid-19 tedbirlerinin alınması şartıyla 1 Temmuz’da faaliyetlerine başlayabilecek.

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine “İnternet Kafeleri, Salonları ve Elektronik Oyun Yerleri” konulu genelge gönderdi.

GÜNDÜZ BAKIM EVLERİ AÇILIYOR

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 75 ilde bulunan Gündüzlü Bakım Merkezlerinin 1 Temmuz’dan itibaren faaliyetlerine yeniden başlayacağını açıkladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, gündüzlü bakım alanında tam veya yarı zamanlı olarak engelli vatandaşlara hizmet sunulduğunu aktararak bu yıl itibariyle Gündüzlü Bakım Merkezlerinin sayısının 123’e ulaştığını açıkladı. Selçuk, normalleşme süreci ile birlikte 1 Temmuz’dan itibaren 75 ilde bulunan Gündüzlü Bakım Merkezlerinin faaliyete geçeceğini duyurdu.

NARGİLE KAFELER VE EĞLENCE YERLERİ DE AÇILACAK MI?

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu önerileri kapsamında bu konuda yapılan açıklamada nargile salonu, kıraathane, eğlence merkezi, gece kulübü, bar gibi tütün ürünlerinin yaygın olarak kullanıldığı mekanların bir süre daha kapalı kalacağı kaydedildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ