logo

Öğretmenlerimiz, Öğretmen Olmanın Dışında İkinci Bir Anne

Öğretmenlerimiz, Öğretmen Olmanın Dışında İkinci Bir Anne

Ataşehir Belediyesi’ne ait gündüz bakımevleri annelerin en büyük destekçisi olurken, çocuklara da anne sıcaklığını ve güvenini aratmayacak bir imkân sunuyor.

Recep Kenan / itvhaber.com

Ataşehir Belediyesi’nin gündüz bakımevi hizmeti hakkında düşünce ve duygularını paylaşan “Çalışan Anneler”: “öğretmenlerimiz, öğretmen olmanın dışında ikinci bir anne gibi” diyor.

“Gündüz Çocuk Bakımevlerimizde çocukların okul öncesi iyi bir eğitim alabilmesi, kendilerini evlerindeki gibi güvenli hissedebilmesi için çok çalışıyoruz.” Diyen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, yaptığı paylaşımda, “Ataşehirli anne ve babaların, çocuklarını Gündüz Bakımevlerimize gönülleri rahat bir şekilde göndermeleri bizim için başarımızın değişmez anahtarı olarak kalmaya devam edecek.” İfadelerine yer verdi.

Çalışan anneler, Ataşehir Belediyesi’nin gündüz bakımevi hizmeti hakkında düşünce ve duygularını paylaştılar.

“HAYALLERİMİZİN BİLE ÖTESİNDE BİR HİZMET”

Çocuklar ve anneler için zorlu bir aşamadır, kreşe başlama süreci… Çocuğunun emin ellerde olduğunu, iyi beslendiğini, iyi eğitim aldığını, eğlendiğini ve mutlu olduğunu bilmek bir anne için tarif edilemez bir mutluluktur. Ataşehir Belediyesi’ne ait gündüz bakımevleri; bu süreçte annelerin en büyük destekçisi olurken, çocuklara da anne sıcaklığını ve güvenini aratmayacak bir imkân sunuyor. Çalışan anneler, Ataşehir Belediyesi’nin gündüz bakımevi hizmeti hakkında neler düşündüklerini anlattılar.

İlk olarak Saadet Hasan Gülbaran Gündüz Bakımevi’nin minik öğrencilerinden Efe’nin annesi Elif Demirhan ile konuştuk.

Merhaba, oğlunuz Efe’nin Saadet Hasan Gülbaran Gündüz Bakımevi’ne başlama süreci nasıl oldu? Süreci biraz sizden dinleyebilir miyiz?

Ataşehir Belediyesi’nin sosyal medya platformları aracılığıyla kayıtların başladığını öğrendim ve oğlum için hemen internet üzerinden kayıt başvurusunda bulundum. Efe’nin okul öncesi ilk deneyimini başka bir bakımevinde daha önce gerçekleştirmiştik ve bu süreç bizim için çok zorlu olmuştu. Bu nedenle ‘böyle bir değişim Efe’yi nasıl etkiler’ endişesi hep vardı. Ancak süreç o kadar güzel ilerledi ki, oğlum Efe buraya çok hızlı alıştı. Şu an öğretmenlerini çok seviyor, okula severek geliyor. Bu yüzden bir anne olarak çok mutluyum.

Efe’nin daha önceki okul deneyiminden bahsettiniz. Bu anlamda burayı tercih etmeniniz en önemli nedeni neydi?

Efe daha önce özel bir gündüz bakımevine gidiyordu ve burada bazı olumsuz deneyimler yaşadık. Bunun için zaten bir değişim arayışına girmiştik. Saadet Hasan Gülbaran Gündüz Bakımevi’nin imkânlarını, hizmetlerini gördükçe birçok özel okuldan üstün eğitim ve hizmetler sunulduğunu görmüş olduk.

Saadet Hasan Gülbaran Gündüz Bakımevi hakkındaki görüşlerinizi paylaşabilir misiniz?

Öncelikle burada kurumsal bir yapı mevcut. Bu durum beni çok etkiledi. Öğretmenlerin geri bildirimleri, velilerle olan iletişimi çok güzel. Çocuklarımızın gelişim durumu hakkında toplantılar düzenlenerek, bizimle sürekli koordineli bir süreç işletiliyor. Bunlar çok değerli şeyler ve çoğu özel okulda bile bu olanaklar yok. Yemek menüsü ve ara öğün beslenmelerinin çocuklara olan uyumu ise kesinlikle takdire şayan. Okulun bahçeli ve geniş bir alana sahip olması da çok güzel bir imkân. Bu sayede çocuklar hava soğuk olduğunda dahi, açık alanda vakit geçirmiş oluyor ve kapalı alanda uzun süre kalmamış oluyor. Bu durumun kesinlikle çocukların adaptasyon sürecine katkı sağladığına inanıyorum ve Efe’de de öyle olduğunu görüyorum. Ataşehir Belediyesi’nin sunmuş olduğu bu fırsat hayallerimizin bile üstünde diyebilirim.

Çocuklarını Gündüz Bakımevine kayıt ettirmek isteyen annelere tavsiyeleriniz nelerdir?

Saadet Hasan Gülbaran Gündüz Bakımevi’nin kesinlikle çok sistematik bir yönetim şekli var. Burada eğitimler, aktiviteler çok planlı ve programlı şekilde yürütülüyor. Çocukların ruhsal ve duygusal gelişimi her zaman ön planda tutuluyor, yaratıcılık ve duygusal zekâlarını geliştirmeye yönelik bir eğitim sistemi uygulanıyor. Örnek vermek gerekirse, tüm çocukların doğum günleri eşit şekilde standart bir süsleme ile kutlanıyor. Bu sayede çocuklar arasında bir rekabet söz konusu olmuyor. Bazı aileler çok abartılı süslemeler tercih ederken, bazı ailelerin bunu yapmak için imkânı olmayabiliyor. Ataşehir Belediyesi’ne ait gündüz bakımevlerinde bu durum dahi düşünülmüş ve güzel bir çözüm üretilmiş. Kesinlikle tüm annelere tavsiye ediyorum ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

ÖĞRETMENLERİMİZ, ‘ÖĞRETMEN’ OLMANIN DIŞINDA ‘İKİNCİ ANNE’ GİBİ

Saadet Hasan Gülbaran Gündüz Bakımevi’nin minik öğrencilerinden Efe’nin annesi Elif Demirhan’ın ardından, Ataşehir Belediyesi’nin Barbaros Mahallesi’nde yeni hizmete sunduğu gündüz bakımevinin ikiz öğrencileri olan Öykü Güneş ve Özgür Bulut’un annesi Burcu Öztürk’e de gündüz bakımevi ile ilgili düşüncelerini sorduk. Çocuklarını gözü arkada kalmadan bırakabileceği güvenli bir kurum arayan iki çocuk annesi Burcu Öztürk, çalışan bir anne olarak yaşadığı bu süreci şu şekilde anlatıyor.

Barbaros Mahallesi’nde açılan gündüz bakımevinde iki çocuğunuz da eğitim alıyor. Süreçle ilgili düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

Çocuklarımın iyi bir kreşte, eğitim ve sosyal hayatlarına sağlam adımlarla başlayabilmesi için  sürekli araştırma halindeydik. Açıkçası adaptasyon sürecinde biz de çocuklarımız kadar çok heyecanlıydık. Çünkü çocuklarım daha önce bakımevi gibi sosyal bir ortamda bulunmadılar. Çocuklarımın biri kız, biri erkek ve ikisinin de birbirlerini olumlu, olumsuz etkilememeleri açısından farklı sınıflarda bulunmaları gerektiğini düşünüyordum. Bu konuda çok kararsız kaldık. Ancak süreçle ilgili Barbaros Gündüz Bakımevi bizimle çok güzel bir koordinasyon sağladı ve yönlendirdi.                                                                                                     

Çalışan bir annesiniz, çocuklarınızı gündüz bakımevine bırakmadan önce endişeleriniz var mıydı?

Çocuklarımın bakımevi deneyimi ilk kez burada başladı. Bu nedenle çok fazla endişeliydim. Çocuklarımı buraya bıraktıktan sonra “işe gideceğim” düşüncesi bile endişe veriyordu. Ancak buradaki deneyimlerimizden sonra inanın gözüm arkada kalmıyor ve çocuklar buraya severek geliyor. Öğretmenlerimiz ve okul yönetimi ile sürekli iletişim halindeyiz. Gerçekten diyebilirim ki; öğretmenlerimiz, öğretmen olmanın dışında ikinci bir anne gibi…

Eğitim süreci nasıl ilerliyor, çocuklarınızdaki değişimi ve gelişimi fark edebiliyor musunuz?

Gündüz bakımevimizden çok memnunuz. Çünkü burası sanki gündüz bakımevi değil de bir ilkokul gibi. Ben çocuklarımı ilkokula gönderiyormuş gibi hissediyorum. Burada yapılan etkinlikler, eğitimler, aktiviteler özenle hazırlanıyor. Çocuklar gündüz bakımevinde geçirdikleri zaman diliminde tüm yaptıkları etkinlikleri akşam eve döndüklerinde bizlere gösteriyorlar. Burada da görüyoruz ki çok güzel ve öğretici içerikler yapılıyor. O kadar iyi alıyoruz ki o enerjiyi… Çocuklarımızın mutluluğunu görmek, bizi de çok mutlu ediyor.

Ataşehir Belediyesi Barbaros Gündüz Bakımevi’nin size ve ailenize maddi ve manevi katkıları neler oldu?

İki çocuk annesiyim ve maddi anlamda da birçok özel okula kıyasla buranın imkânları çok güzel. Eğitimden, koordinasyona kadar burayı çok üst düzey buluyorum ve çok memnunum.

Anne babalara tavsiyeleriniz nelerdir?

Çocuklar için denilen; ‘nasıl başlarsa öyle gider’ sözünde olduğu gibi, ilk başlanacak yer çok önemli. Burası belki bir bakımevi diye geçiyor ama aslında çocukların hayata ilk atıldıkları yer olduğu için sonraki bütün sosyal hayatlarını etkileyecek bir yer. O yüzden de anne babalara tavsiyem; çok araştırıp, ince eleyip sık dokumaları gerektiğidir. Bu anlamda ben çocuklarımın çok doğru bir yerde olduğunu düşünüyorum, burayı da kesinlikle öneriyorum.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ