logo

ÖĞÜT: BİR ÇOK OKULDA TEMİZLİK GÖREVLİSİ YOK, SALGIN HASTALIKLAR KAPIDA

kadirSon günlerde sıkça kamuoyuna da yansıyan okullardaki temizlik sıkıntısını CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt TBMM Genel Kurulu’nda dile getirdi.

İstanbul başta olmak üzere ülke genelindeki birçok okulda yaşanan sorunun halkevlerinin yayımladığı son eğitim raporuna da yansıdığını ifade eden Öğüt, bazı örnekler verdi.

“Okulların yüzde 20’sinde kütüphane ve laboratuar, yüzde 70’inde spor salonu, hemen hepsinde sağlık odası ve sağlıkçı bulunmuyor” diyen Öğüt, okulların yüzde 80’inde de yeterli temizlik görevlisi bulunmadığını yüzde 40’ının da engelli öğrencilere uygun olmadığını ifade etti.

Benzer sıkıntıların bizzat kendisine de iletildiğini söyleyen CHP’li Öğüt, “Son olarak Beykoz’daki Paşabahçe İlköğretim Okulu, Pendik Çamçeşme İlköğretim Okulu, Ataşehir Barbaros Mahallesi Sare Selahattin Uzel İlköğretim Okulu, Rabia Leman İlköğretim Okulu gibi yüzlerce okulda temizlik görevlisinin bulunmadığı bilgisi tarafıma ulaştı” diye konuştu.

Öğüt ayrıca, sıkışık ve olumsuz şartlarda okuyan öğrencilerin büyük bir salgın hastalık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ve bu durumun derhal bir çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ