logo

Ömer Lütfi Özenç İYİ Parti İstanbul Milletvekili Aday Adayı

Ömer Lütfi Özenç İYİ Parti İstanbul Milletvekili Aday Adayı

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Lütfi Özenç 14 Mayıs 28.Dönem Milletvekilliği Seçimleri İyi Parti 2. Bölge milletvekili aday adayı başvurusunu yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı, ÇANDEF Kurucu ve Onursal Genel Başkanı, İYİ Parti İstanbul kurucularından Ömer Lütfi Özenç İstanbul 2. Bölge İyi Parti Milletvekili Aday Adayı oldu.

Uzun süre bürokrat ve müfettiş olarak görev yaptığı maliyeciler ile ilgili dernekler ile Çankırı dernek ve vakıflarında kurucu ve yönetici olarak görev alan, İyi Parti İstanbul İl Teşkilatı kurucuları arasında yer alan; Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Lütfi Özenç İstanbul 2. Bölge İyi Parti Milletvekili Aday Adayı oldu.

İyi Parti Milletvekili aday sıralamasını parti yönetiminin üyelerin eğilimi doğrultusunda belirleneceğine dikkat çeken İyi Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekilliği Aday Adayı Ömer Lütfi Özenç, yaptığı açıklamada, “İyi Parti İstanbul 2. bölgedeki Milletvekilliği Aday sıralaması, Parti yöneticileri ve Parti üyelerinin inisiyatifi ile belirlenecek.
Bu konuda, özellikle İyi Parti Üyelerimizin desteği ile sıralamadaki yerimi alacağım.” İfadeleri ile destek istedi.

İYİ PARTİ MV. A.ADAYI ÖMER LÜTFİ ÖZENÇ KİMDİR?

TCDD emekli istasyon şefi Necmettin Özenç ve Gürcü Özenç’in oğlu olan Ömer Lütfi Özenç, 1959 Çankırı İli Kurşunlu İlçesi doğumludur.

İlkokul 1.sınıfa Ankara’da başladıktan sonra Kurşunlu’ya gelerek 2, 3 ve 4. Sınıfları Refik Saydam İlkokulunda, 5 sınıfı Tevfik Fikret İlkokulunda okudu. Ortaokul 1 ve 2. Sınıfı Çankırı Merkez Ortaokulunda, 3. Sınıfı Kurşunlu Lisesi Orta kısımda okudu ve 1974 yılında yatılı okul sınavını kazanarak Ankara Maliye Meslek Lisesine gitti.
1977 yılında Ankara Maliye Okulunu, sonrasında 1983 yılında Gazi Üniversitesini bitirdi.

Ankara Maliye Okulunu bitirdikten sonra devlet parasız yatılı okullarının mecburi hizmeti olduğu için 1977 yılında Kurşunlu Malmüdürlüğü’nde devlet memuriyetine başladı ve sırasıyla; Kurşunlu, Ankara, Tokat, Afyon, tekrar Ankara ve İstanbul’da Maliye teşkilatının çeşitli kademelerinde Muhasebe Memuru, Vergi Memuru, Vergi Denetmeni, Vergi Dairesi Müdürü ve Vergi Müfettişi ünvanlarında görev yaptı.

Bürokratlığı yanı sıra STK çalışmalarında da yer alarak; 12 Eylül 1980 tarihine kadar Kurşunlu Ülkü Ocağı Başkanlığı, Vergi Denetmenleri Derneği Tokat ve Afyon il temsilciliği, GİMDER (Vergi Dairesi Müdürleri ve Müdür Yardımcılarının üyesi olduğu dernektir) kurucu üyeliği, Genel Başkan Yardımcılığı ve İstanbul Şubesi Başkanlığı yaptı.

İstanbul’da ve Ankara’da bulunan Kurşunlu Dernekler Birliklerinin kuruluşunda önderlik ederek bizzat çalıştı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ