logo

ÖNCÜLDER, AKTİF SİVİL İNİSİYATİF

ÖNCÜLDER, AKTİF SİVİL İNİSİYATİF

onculder_kaz_gecesi (1)İçerenköy’de gerçekleştirlen Kaz Gecesi’nde konuşan Ertuğrul Bulakbaşı, ÖNCÜLDER’in sıradan köy derneği olmadığını aktif, güçlü bir sivil inisiyatif olduğunu söyledi.

Ardahan İli Çıldır İlçesi Öncül Köyü Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği (ÖNCÜLDER), tarafından düzenlenen geleneksel Kaz Gecesi’nde birlik ve beraberlik mesajı verildi.

İçerenköy Salon Selay’da gerçekleştirilen Kaz Gecesine; Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir Belediye Meclis Başkanı Sadi Özata, Ataşehir AK Parti İlçe Başkanı Naim Yağcı, Ataşehir CHP ilçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, MHP Ataşehir İlçe Başkanı Sadun Bizer, KARDER Başkanı Orhan Çerkez ve yönetim kurulu üyeleri, Ataşehir Bayburtlar Dernek Başkanı Ali Uğurlu, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cemalettin Saydam, Belediye Meclis Üyesi Süleyman Karadağ, STK temsilcileri ile yöre halkı katıldı.

onculder_kaz_gecesi (2)

Sıradan bir köy derneği olmadıklarını vurgulayan ÖNCÜLDER Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Bulakbaşı, kendilerini aktif çalışan güçlü bir sivil inisiyatif olarak niteleyerek; “Ülkemiz içinde bulunduğu bu zor günlerden geçerken; birliğin, beraberliğin, dostluğun, kardeşliğin ve dayanışmanın daha bir anlam kazandığı şu dönemde, düzenlediğimiz bu geceyi ayrı bir anlamlı buluyoruz. Sıradan bir köy derneği değil, üyeleri ile aktif çalışan güçlü bir sivil inisiyatifiyiz. Ataşehir’deki birçok tabela derneğine inat sanat, spor, sosyal yardım ve yaşamın her alanında ÖNCÜLDER olarak hayatın içindeyiz” dedi.

onculder_kaz_gecesi (4)

Öncül Köyü’nün Derneği’nin aktif bir dernek olduğunun altını çizen Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu; “Ülkemizin çok değerli yörelerinden Ardahan’ımızın Çıldır İlçesinin Öncül Köyü’nün derneği hatırı sayılır faaliyetlere imza atmış aktif bir dernektir. Memleket derneklerinin iyi yanı, iyi ve kötü günlerde birlik ve beraberliği sağlamaktır. Acıların ve sevinçlerin paylaşılmasına katkıda bulunuyorlar. İlçemizde faaliyet gösteren bu derneğimizi yürekten tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum“ diye konuştu.

Katılımcılar, yöreye has Kaz Yemeğinin ikram edildiği gecede yöre sanatçıların seslendirdiği türküler eşliğinde yöresel oyunlar oynayarak eğlendiler.

onculder_kaz_gecesi (3)

KAYNAK: İstanbulumGazetesi/Ali Bal

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ