logo

Ormanlar Piknikçilerin Tehdidi İle Yangın Tehlikesi Altında

Ormanlar Piknikçilerin Tehdidi İle Yangın Tehlikesi Altında

Hava sıcaklıklarının normalin üstünde seyretmesiyle artan orman yangınlarına dikkat çeken Ataşehir Belediyesi uyardı: “Ormanlar Piknikçilerin Tehdidi İle Yangın Tehlikesi Altında.”

Ataşehir Belediyesi uyardı: “Ormanlar Piknikçilerin Tehdidi İle Yangın Tehlikesi Altında.”

Hava sıcaklıklarının normalin üstünde seyretmesiyle, orman yangınlarının hız kazandığı bu günlerde Ataşehir Belediyesi, Kayışdağı Ormanı’nda temizlik çalışmalarını sıklaştırdı.

Orman yangınları tehlikesine dikkat çeken Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Ormanlarımız önemli ölçüde insan eliyle çıkan yangınlar nedeniyle yok oluyor. Ekiplerimiz, Kayışdağı Ormanı’nda temizlik çalışmalarını sıklaştırdı.” Açıklamasını yaptı.

Kayışdağı Ormanı’nda,  piknik yapanların bıraktığı çöpler, ormanlarımızın nasıl tehdit altında olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Sigara izmaritleri, pet şişeler, cam şişe kırıkları, naylon poşetler hatta yapılan mangaldan kalan kömürler ormanın her yanına saçılmış durumda.

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal Bağdatlıoğlu ve Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Ali Çağnış’ın da katılımıyla Kayışdağı Ormanı’nda gerçekleştirilen temizlik çalışmalarında ormanı tehdit eden tonlarca çöp toplandı.

BAŞKANI BATTAL İLGEZDİ DE UYARIDI

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, orman yangınları tehlikesine dikkat çekerek, “Ormanlarımız önemli ölçüde insan eliyle çıkan yangınlar nedeniyle yok oluyor. Ekiplerimiz, Kayışdağı Ormanı’nda temizlik çalışmalarını sıklaştırdı. Cam kırıkları, pet şişeler ve mangallardan arda kalan kömürler ormanlarımız için tehdit oluşturuyor. Lütfen doğamızı koruyalım.” Dedi.

İtvhaber.com

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ