logo

Özkaya, ‘Ataşehir’deki Ailemizi Büyütmeye Devam Ediyoruz’

Özkaya, ‘Ataşehir’deki Ailemizi Büyütmeye Devam Ediyoruz’

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mehmed Emin Özkaya, berberinde Meclis Gurup Başkanvekili M.Naim Yağcı ve Başkan Yardımcısı Zafer Düşgün ile merkezinde basın açıklaması yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasında, İlçe Başkanı Mehmed Emin Özkaya gündeme ilişkin değerlendirmelere yer verdi.

M.NAİM YAĞCI MECLİS VE ATAŞEHİR BELEDİYESİNİN ÇALIŞMALARINI DEĞERLENDİRDİ

Ataşehir Belediye Meclisi temmuz ayı toplantılarını değerlendiren, faaliyet raporu ve denetim raporunun da yer aldığı gündem maddeleri görüşmeleri ile ilgili eleştirilerini dile getiren Ataşehir Belediye Meclisi Üyesi ve Meclis Ak Parti Gurup Başkanvekili M.Naim Yağcı, Ataşehir Belediyesinin çalışmalarını değerlendirdi.

ATAŞEHİR BELEDİYESİ YETERLİ VE ZAMANINDA SAĞLIK DESTEĞİ ALAMADILAR

AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mehmet Emin Özkaya, Ataşehir Belediyesi’nin sağlığın önemli olduğu bir alanda zamanda yeterli ve zamanında sağlık desteği alamayan vatandaşların kendilerinden destek aldığını söyledi.

Özkaya Ataşehir Belediyesi’nin pandemi sürecinde ambulans hizmeti ambulans hizmeti vermemesini eleştirdi.

HAİNLERLE KARŞI BİRLİK OLARAK BU HAREKETLERİ DURMUŞLARDIR

Bugünün 15 Temmuz olduğuna dikkat çeken ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün öneminin altını çizen İlçe Başkanı Özkaya, “Tarih boyunca bu millet hainlerle karşı birlik olarak, bu hareketleri durmuşlardır.” Dedi.

Bu hafta itibariyle bir başka güzelliğin yaşandığını ifadeden Mehmet Emin Özkaya, Ayasofya Cami’in aslına rücu etmesin duygusal anlam kazandığı hafta yaşandığını, 24 Temmuz’da vatandaşların hep birlikte namaz kılmalarını şahit olacağını kaydetti.

ATAŞEHİR’DE VATANDAŞLARA YARDIM ELİMİZİ UZATTIK

“Pandemi sürecinde hükümetimizin kararları doğrultusunda Ataşehir’de vatandaşlara yardım elimizi uzattık.” diyerek bu süreçte yapılanların altını çizen Özkaya, “Ataşehir’de Ramazan ayı olmasından dolayı Ramazan ayı desteği hizmetimizi vatandaşımıza ilettik. Vefa Destek Grubumuzun da hizmetleri oldu. Ataşehir’de Ramazan ayı olmasından dolayı Ramazan ayı desteğimizi hizmetinizi son durum 6 binin üzerinde haneye destekte bulunduk. 65 yaş üzerindeki vatandaşlara destekte bulunduk.” Dedi.

65 YAŞ ÜZERİ VATANDAŞLARIMIZA CİDDİ DESTEKLERDE BULUNDUK

Mehmet Emin Özkaya, “Bizdeki kayıttan ve mahalle teşkilatlarımızdan aldığımız bilgiler doğrultusunda evden çıkamayan 65 yaş üzeri vatandaşlarımıza ihtiyaçlarının karşılanması noktasında çok ciddi desteklerde bulunduk. Bu süreçte kaymakamlığımız ve Vefa Destek Grubu ciddi desteklerde bulunduk vatandaşlarımıza. Bu süreçte üzüldüğüm nokta, Belediyemizin biraz eksik kalması.” Dedi.

MASKE, MESAFE VE TEMİZLİK KURALLARINA UYARAK TEDBİR

Pandemi sürecinde yeni normalleşmede maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyarak tedbirli olunmasının gerektiğini kaydeden Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Özkaya, koronavirüs salgını ile mücadelede tedbirlere ve kurallara uyulmasının önemine işaret etti.

ATAŞEHİR’DEKİ AİLEMİZİ BÜYÜTMEYE DEVAM EDİYORUZ

Pandemi dolayısıyla ara verdikleri Ataşehir’de yapılan üye çalışmalarına tekrar başladıklarını kaydeden Mehmed Emin Özkaya, “Göreve geldiğimizde 50 bin seviyesine çıkardığımız üye sayısını 60 bin seviyesine çıkarma gayretlerimiz devam ediyor. Ana kademe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve mahalle teşkilatımız, üyelerimizi arayarak, iletişim kurarak Ataşehir’deki ailemizi büyütmeye devam ediyoruz.” Dedi.

SEÇİMİN SONUCUNA BAKMAKSIZIN VERDİĞİMİZ SÖZÜ YERİNE GETİRDİK

İmar İskan Blokları dönüşümü ile ilgili alışmaları da aktaran Ak Parti İlçe Başkanı Mehmed Emin Özkaya, “Seçim döneminde bizim vaatlerimiz arasında yer alan ve bir aşamasına daha tamamladığımız Yenişehir mahallemizdeki İmar İskan Bloklarımızın dönüşümü ile alakalı sözümüzü, seçimin sonucuna bakmaksızın verdiğimiz sözü yerine getirdik. Hem Bakanlığımız, hem Toplu Konut İdaremiz, oradaki vatandaşımızın da neredeyse tamamına yakınının birlik içerisinde hareket etmesi ile birlikte buradaki çalışma bir aşamaya getirdik.” Şeklinde konuştu.

YOĞUNLUĞU BİRAZ DAHA AZALTARAK YERİNDE DÖNÜŞÜM

Özkaya bölgedeki dönüşüm çalışması ile ilgili, “Daha önce burada yapılmış bir çalışma vardı. O günün koşullarında değerlendirilen, bölgenin yoğunluğunu artıran, bölgedeki doğal alanların minimize hale getiren bir projeydi. Son çalışmamızda projeyi biraz revize ederek, yoğunluğu biraz daha azaltarak yerinde dönüşümü gerçekleştirerek, vatandaşlarımızın fiziksel anlamda ve maddi anlamda değer kaybetmeyeceği, acil olan ihtiyacını hızlı bir şekilde gerçekleştirerek daha sağlıklı bir konuta kavuşturacağı projemizi hayata geçirmek için mücadele ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

VATANDAŞLARIMIZI SAĞLIKLI KONUTLARIYLA BULUŞTURACAĞIZ

Özaya, “Bölgede muvaffaktalar tamamlandı. Tam şu an itibarıyla tapuda devirler devam ediyor. Cumhurbaşkanlarımızın kararnamesi ile bölge riskli alan ilan edilmesi sürecini bir parçasıydı. Bazı işlemlerin daha hızlı yürütülmesi, belediye muafiyetlerin elde edilmesi anlamında bunu da gerçekleşmiştir olduk. Vatandaşlarımızı daha sağlıklı konutlarıyla buluşturmuş olacağız.” Dedi.

BELEDİYE MECLİSİ PANDEMİDEN DOLAYI 4 AY ARADAN SONRA TOPLANDI

Belediye Meclisi Toplantısı ile ilgili, “Belediye Meclisinde pandemi sürecinden dolayı 4 ay aradan sonra tekrar bir araya gelmiş olundu. Pandemi tedbirleri dolayısıyla belediye binasında gerçekleşti. Önemli gündem maddelerinin işlendiği bir Belediye Meclis toplantısını da geride bıraktık.” İfadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ