logo

Pandemi Dünyayı Küçülttü, Sınırlar Tarih Oldu

Pandemi Dünyayı Küçülttü, Sınırlar Tarih Oldu

Yüz yüze yapılan etkinliklerini ve seminerlerini internet ortamına taşıyan İstanbul Marmara Sanat Akademisi, çevrimiçi atölye çalışması ve seminerler düzenliyor.

“Bilgiye ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı.”

SINIRLAR TARİH OLDU; PANDEMİ DÜNYAYI KÜÇÜLTTÜ

Pandemi ile yeniden şekillenen hayatımızda online yenilikler dünyayı avucumuza sığdırmak üzere.

HAYAT KISA SANAT UZUN

Yüz yüze yapılan etkinliklerini ve seminerlerini internet ortamına taşıyan yüzlerce kurumdan biri de İstanbul Marmara Sanat Akademisi.

Daha çok sanat ve kültür etkinlikleri ile adını duyuran Marmara Sanat Akademisinin 10 yıllık köklü bir geçmişi var. Kurucular arasındaki Gülsüm Öz yeni sistemi kısaca özetlerken çok umutlu görünüyor. “Dünyadaki bu ani değişime elbette biz de uyduk. Yeni dünyanın dezavantajları olduğu gibi avantajları da var. Bana sorarsanız artıları çok fazla. İsteyen herkes bilgiye daha kolay ulaşıyor. Daha ne olsun. Hem kolay ulaşıyor hem daha ucuz. Düşünsenize sanat etkinliklerine, seminerlere, kültürel faaliyetlere katılmak için köyden şehre taşınmanıza gerek yok.”

Herkesi sanatın çatısı altına davet eden Öz pandemi sürecindeki yeni düzenlemeleri dile getirdi. “Usta hocalarımız eşliğinde bir dizi atölye çalışması ve seminerler düzenlemeye devam ediyoruz. Online olarak dünyanın her yerindeyiz. Kutuplarda da olsanız çalışmalarımıza, etkinliklerimize katılıyorsunuz. Yolda boşa geçen zaman ve masraf aradan kalkmış durumda.

Her daim katılımcıların isteklerini sürekli göz önünde bulunduran bir kurumuz. Örneğin son aylarda yazma teknikleri hakkında seminer talepleri geliyordu. Daha önce kısa film öykü atölyesi derslerimize katılan Dursaliye Şahan ile Kolay Yazı Yazma Tekniklerini düzenledik. Bunun yanında bir dizi devam eden seminerlerimizin yanında Sanat Tarihi de yoğun ilgi görenler arasında. Yelda Yalaman hocamızın atölyeleri çok keyifli geçiyor. Fransa’dan, Dubai’den, Afrika’dan katılanlar var. Keza Senaryo Yazarlığı da ilgiyle takip edilen dersler arasında.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ