logo

RIZA KAYAALP RİO 2016’DA GÜMÜŞ MADALYA ALDI

RIZA KAYAALP RİO 2016’DA GÜMÜŞ MADALYA ALDI

rio-rizaRio 2016 Olimpiyatları’nda güreşte Türkiye’yi temsil eden milli sporcu Rıza Kayaalp gümüş madalya kazandı. Milli güreçi, 2012 Londra Olimpiyatları’nda da bronz madalya kazanmıştı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Grekoromende 130 kilo siklette podyuma çıkan Kayaalp, finalde Kübalı güreşçi Mijain Lopez Nunez ile karşılaştı.

Rio de Janerio’daki Carioca Arena’da düzenlenen müsabakayı 6-0 Lopez Nunez kazanırken milli sporcu Kayaalp Rio 2016 Olimpiyatlarında gümüş madalya sahibi oldu.

Çeyrek finalde Azerbaycanlı Sabah Shariati’yi yene, yarı finalde Alman Eduard Popp ile karşılaşan milli güreşçi Rıza Kayaalp yarı final müsabakasında da üstünlük elde edip finale çıkmıştı.

Milli güreşçi Rıza Kayaalp’in kürsüye çıkmasıyla 2016 Rio Olimpiyatları’nda Türkiye’nin gümüş madalya sayısı da ikiye çıktı.

İLK MADALYA HALTERDE DANİYAR İSMAYİLOV’DAN

Rio Olimpiyatları’nda Türkiye’ye ilk madalya halterde Daniyar İsmayilov’dan gelmişti. Erkekler 69 kiloda mücadele eden ve toplamda 351 kilo kaldıran milli halterci Daniyar İsmayilov gümüş madalya kazandı.

RIZA KAYAALP KİMDİR?

Yozgat’ın Kavurgalı köyünde 10 Ekim 1989 tarihinde işçi ailenin 6. Son beşiği olarak dünyaya geldi. İlkokul eğitiminin ardından 2000 yılında Yozgat Güreş Eğitim Merkezi’nde Aydın Dal, Mustafa Doğan ve Mustafa Başer gözetiminde Grekoromen Stilde güreşe başladı.

İlk uluslararası madalyasını Yıldızlar kategorisinde 2005 Yılında Arnavutluk Tiran şehrinde 100 kiloda tüm rakiplerini yenerek Yıldızlar Avrupa Şampiyonu olarak kazandı. Aynı yıl Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübüne transfer olarak Olimpiyat Şampiyonu olan Mehmet Akif Pirim’in gözetimde hem sporda  hem de eğitim alanında hızla basamakları tırmanan Kayaalp 2006 yılında Lisesinden Mezun olduktan sonra,  Aksaray Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunu kazanarak bu okuldan mezun oldu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ