logo

Rize’de Toplu Açılış Yapan Erdoğan, Ayder Yaylası’nı Ziyaret etti

Rize’de Toplu Açılış Yapan Erdoğan, Ayder Yaylası’nı Ziyaret etti

Toplu açılış ,için Rize’ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış töreni sonrası Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası’nda incelemelerde bulundu.

Recep Kenan/itvhaber.com.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize’de toplu açılış yaptı. Erdoğan, Uzungöl’deki kaçak yapıların mutlaka yıkılacağını söyledi.

Ardeşen, Pazar, Çayeli, Kalkandere Fındıklı ve merkezde yapılan Anadolu İmam Hatip liseleri, meslek liseleri ve anaokulları, atölye binası ve ek binaları Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin sahil dolgusu ile inşa ettiği köprülü kavşağın da hizmete açılışlı için Rize’de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayder’in yolları ve altyapısı ile çeşitli ilçelere kanalizasyon, içme suyu, atık su tesisleri, dere ıslahı ve merkezde bisiklet yolu gibi yatırımların toplu açılışını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayder Yaylası’nda incelemelerde bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası’nda incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayder Yenileme ve Koruma Projesi kapsamında yapılan çalışmalar hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan bilgi aldı.

Kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yol kenarında haşlanmış mısır satan bir kadından satın aldığı mısırları kendisini takip eden gazetecilere ikram etti.

Ayder Yaylası’nda yürütülen çalışmalara ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayder’de çok güzel bir gelişme gördüğünü, halkın da memnuniyetini bizzat dinlediğini ifade ederek, hedeflerinin 2022 yılı sonunda yeni bir Ayder ortaya çıkarmak olduğunu söyledi.

“AYDER YAYLASI, TURİZMDE ÇOK CİDDİ BİR ÇEKİM ALANI OLACAK”

“Yeni Ayder, altyapısıyla, konutlarıyla, otoparklarıyla, restoranlarıyla her şeyiyle bizim için özellikle turizmde çok ciddi bir çekim alanı olacak” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize-Artvin Havalimanı’nın da bitişiyle Ayder’e yurt içi ve yurt dışında geliş-gidişin daha artacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayder Yaylası’nda kayak turizmine yönelik çalışmaların da ilgili bakanlıklarca daha önce yapıldığını, bunun üzerindeki çalışmaların da devam ettiğini anlattı.

Uzungöl’de yapılan çalışmalara ilişkin soru üzerine de Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu bilgileri verdi: “Uzungöl de bizim için özellikle Trabzon bölgesinde ciddi bir çekim alanımız. Uzungöl ile ilgili çalışmalar da yoğun şekilde devam edecek. Orada da çalışmalar başladı. Kaçak yapıların ötesinde tamamıyla işgal. Bunların üzerinde ısrarla duruyoruz. Kimse kusura bakmasın. Bunların yıkımı muhakkak olacak. Yıkımla beraber kimseyi mağdur etmeden buralardaki hak sahiplerine bu inşaatların yapımıyla birlikte konutsa konut, mağaza ise mağaza, bunun dışında otel vesaire neyse bunların haklarını da teslim etmekte hiçbir zaman tereddüdümüz olmayacak.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ