logo

RTÜK TELE1, Uğur Dündar ve FOX TV’ye Ceza Yağdırdı

RTÜK TELE1, Uğur Dündar ve FOX TV’ye Ceza Yağdırdı

RTÜK, Erdoğan’a hakaret iddiasıyla tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş’ın konuk olduğu TELE1’in Demokrasi Arenası’na 5 hafta program durdurma ve para cezası verdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş’ın konuk olduğu TELE1‘in Demokrasi Arenası’na 5 hafta program durdurma ve yüzde 5 para cezası verdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), FOX TV Ana Haber Sunucusu Selçuk Tepeli’nin açıklamaları nedeniyle de FOX TV’ye de yüzde 3 para cezası verildi.

TELE 1 VE UĞUR DÜNDAR’A CEZA

RTÜK’ün oy çokluğuyla aldığı karar kapsamında TELE 1’de yayınlanan Demokrasi Arenası programı beş kez yayınlanamayacak. Programın sunucusu Uğur Dündar, bir ay boyunca TELE 1 ve başka bir kanalda program yapamayacak. Kanal, 2022 yılı içinde yasanın, “8/1/b” bendinden bir ceza daha alırsa bu kez kanalın yayını 10 gün boyunca durdurulacak. Kanal üçüncü kez aynı maddeden ceza alırsa lisansı iptal edilecek.

SELÇUK TEPELİ’NİN ANA HABERE VE FOX TV’YE CEZA

RTÜK Üst Kurulu’nun olağanüstü toplantısından, Selçuk Tepeli’nin ana haberde AKP Genel Başkanı’nın icraatına yönelik eleştirileri nedeniyle FOX TV’ye de “Toplumda özgür kanaat oluşmasını” engellediği iddiasıyla yüzde 3 idari para cezası çıktı. Kararın oyçokluğuyla alındığı öğrenildi.

TGC RÜTÜK CEZALARINA AÇIKLAMA YAPTI

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC): RTÜK gazeteciliği cezalandırmaya devam ediyor.
TGC Yönetim Kurulu, RTÜK’ün Tele1’e ve Fox TV’ye verdiği cezalarla ilgili bir açıklama yaptı.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) açıklamasında “RTÜK’ün verdiği kararlar gazetecilik mesleğine doğrudan müdahaledir ve Anayasa’ya aykırıdır. Cezalar ölçüsüz ve orantısızdır” ifadesine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ