logo

SANATÇI DOSTLARI SEZGİN MENTEŞ İÇİN SAHNE ALDI

SANATÇI DOSTLARI SEZGİN MENTEŞ İÇİN SAHNE ALDI

Hastalanan, tedavi gören Erzincanlı müzisyen Sezgin Menteşe için Ataşehir Belediyesi’nin desteğiyle Ataşehir’de sanatçı, yorumcu ve müzisyen dostlarının katıldığı moral konseri düzenlendi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Erzincanlı müzisyen Sezgin Menteşe için Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmen  Evi Konser Salonu’nda düzenlenen konseri Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, Ataşehir Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Müdürü Volkan Aslan, Ataşehir Belediyespor Kadın Futbol Takımı Hocası Taner Öner İstanbul Erzincanlılar Derneği (İSENDER) Başkanı Yavuz Olağan, Menteşe’nin sanatçı dostları ve yakınları izledi.

Hastalanan ve tedavisi başlayan Erzincanlı müzisyen Sezgin Menteşe’ye destek için düzenlenen konsere THM’nin Usta Sanatçısı Güler Duman ile birlikte yorumcular; Hüseyin Turan, Sevcan Orhan, Özcan Türe, Serpil Sarı, İsmail Altunsaray, Özlem Özdil, Ender Balkır, Eda Alakuş, Taner Özdemir, Aysel Sarıkaya, Vedat Gündoğdu, Tuncay Balcı ve Mustafa Karaçeper ile çok sayıda müzisyen katılarak sahne aldılar.

SEZGİN MENTEŞ’E MORAL İÇİN KONSER

Ataşehir Belediyesi’nin hasta olan ve tedavisi yapılan müzisyen Sezgin Menteşe’ye moral için düzenlenen konsere destek olduğunu işaret eden Volkan Aslan, organizasyon ile ilgili şu açıklamayı yaptı; “Müzisyenlerin dayanışma etkinliği bu. Hasta olan ve tedavi gören arkadaşlarına destek olmak için bir araya geldiler. Bilet satmadan kendi içlerinde kendi olanakları ile destek için katkı sağlamışlar. Misafirleri de müzisyendi. Başkanımızın talimatıyla mekan sağladık, fiziksel destek verdik. Zaten Başkanımız her zaman sanatçılarımızın yanında olduğunu söylüyor. Biz imkanlarımız çerçevesinde sanatçılarımıza yardımcı olamaya çalışıyoruz.”

GÜLER DUMAN’DAN MÜZİSYENLERE: ÖRGÜTLENİN

Sahneye çağırılan müzisyen ve yorumculara Güler Duman tarafından örgütlenmeleri telkininde bulunulması ile ilgili, “Ben de müzisyen olduğum için içinde olurum elbette.”diye konuşan Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Volkan Aslan, müzisyenlerin örgütlenme güçlüğüne işaret ederek; “Bu camiada çalışan bütün müzisyenlerin bir ortak noktası yok. Sosyal güvenceleri, sürekli çalışma imkanları yok. Böyle hastalık durumlarında güvenceleri olmadığı için zor duruma düşüyor. Bir derneği, meslek odası bir platformun oluşması gerekiyor. Güler Duman tarafından dile getirilen böyle bir niyetleri var. Ama bu camiayı bir araya getirmek çok zor. Herkes sürekli gece çalışıyor. O yüzden zorlanılıyor” diye konuştu.

BAŞKANIMIZ BATTAL İLGEZDİ, SANATA VE SANATÇIYA SAYGILI

Ülkemizde sanatçıya saygının gösterilmediğini vurgulayan Volkan Aslan, Ataşehir Belediyesi ve Başkan İlgezdi’nin sanata ve sanatçıya ilgisinin altını çizerek; Türkiye’de gösterilmeyen saygının tamamı Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi tarafından gösteriliyor. O kadar büyük bir yüreği var. Sanatçıların hiçbir isteğini geri çevirmediği için bu tür oluşumlara da desteğini vereceğini düşünüyorlar. Ataşehir’i merkez kabul ediyor herkes. Başkanımızın yarattığı böyle bir algı var. Başkanımız da müzisyenlerin kuracağı oluşuma destek olacaktır. Zaten beklenti meddi değil. Bir araya gelmek. Dayanışma içinde olmak. Bunun için de zaman ayrılması gerekiyor” dedi.

KÜLTÜR – SANAT POLİTİKAMIZ YOK

Volkan Aslan açıklamasını, “Bu ülkenin sanatçılarının, sanat üretenlerinin, duygulandıranların güvencesinin olmaması kültür – sanat politikamızın olmadığını gösteriyor. Müzisyenler sahipli değil de sinemacılar, fotoğrafçılar sahipli mi?” sorusu ile sonlandırdı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ