logo

Savcı Kiraz Adliyede Terör Şehidi

Savcı Kiraz Adliyede Terör Şehidi

savci_kiraz - KBerkin Elvan soruşturmasının savcısı Mehmet Selim Kiraz, sahte avukat kimliğiyle giren iki DHKP-C’li tarafından Çağlayan adliyesindeki odasında rehin alınıp Şehit edildi.

Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Selim Kiraz, adliyedeki odasında iki DHKP-C’li tarafından rehin alındı. Eylemciler Berkin’i vuran polislerin isimlerini istedi.

Odadan silah sesleri gelince polis operasyon düzenledi. Vücuduna beş kurşun isabet eden Savcı Kiraz ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit oldu. İki terörist iki DHKP-C’li öldürüldü.

Alınan bilgiye göre, adliyedeki odasında rehin alınan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit olduğu olayda ölü ele geçirilen iki terörist, adliyeye avukat cübbesiyle geldi. Sahte avukat kimliğini gösteren teröristler, bu nedenle X-ray cihazından geçmeden ve aranmadan adliyeye girdi.

Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın adliyenin altıncı katındaki odasına dün öğle saatlerinde gelen 1987 doğumlu Bahtiyar Doğruyol ile 1991 doğumlu Şafak Yayla, Kiraz’ı makamında rehin aldı. Başına silah dayadıkları savcı Kiraz’ın makam koltuğunda elleri bağlı ve ağzı bantlı bir şekilde otururken fotoğraflarını çeken DHKP-C mensubu 2 kişi, bir süre sonra bu görüntüleri bir Twitter hesabından yaymaya başladı. Görüntüler DHKP-C’nin yayın organı “halkınsesitv” adlı adreste de eylemcilerin talepleriyle birlikte yer aldı. Teröristlerin Sezgin Tanrıkulu ve Ümit Kocasakal’ın da görüşmelere katılması talebinde bulundukları brlirtildi.

Özel Tim Adliyeye Geldi

Görüntülerin sosyal medyada yayılmaya başlamasıyla birlikte hem gazeteciler hem de adliyede görevli polisler hemen savcı Kiraz’ın altıncı kattaki odasına gitti. Ancak kapı kilitliydi. Güvenlik güçlerinin kapıyı açmak için zorlaması üzerine odadan birkaç el silah sesi duyuldu. Rehin alınan savcının vurulup vurulmadığına ilişkin adliyede endişe yaratan bu gelişmenin ardından güvenlik güçleri kapıyı zorlamayı bıraktı.

Savcının hayatta olduğunun tespit edilmesinin ardından adliye adeta polis ablukasına alındı. Rehine timi, özel heraket ekipleri ve keskin nişancılar kısa sürede adliyeye ulaştı.

Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, Twitter hesabından paylaştığı görüntülü mesajda, “Biz adalet istiyoruz. Hiç kimsenin burnunun kanamasını istemiyoruz. Başka annelerin de ağlamasını istemiyoruz” şeklinde mesaj attı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ