logo

SERHAT İLLERİ DERNEĞİ ‘İSKADER’ AÇILIŞ VE GENEL KURULUNU YAPTI

SERHAT İLLERİ DERNEĞİ ‘İSKADER’ AÇILIŞ VE GENEL KURULUNU YAPTI

İstanbul Serhat İlleri Kafkas Kültür Derneği Açılış Töreni ve Yönetim kurulunun belirlendiği İSKADER 1. Olağan Genel Kurulu Kayışdağı Mahallesi’nde gerçekleştirildi. 

Recep Kenan/itvhaber.com

Kurucu Başkan Süleyman Karadağ yönetimindeki İstanbul Serhat İlleri Kafkas Kültür Derneği (İSKADER) Açılış Töreni ve Yönetim kurulunun belirlendiği İSKADER 1. Olağan Genel Kurulu Kayışdağı Mahallesi’ndeki düğün salonunda yoğun katılımla yapıldı.

Kurucu Başkan Süleyman Karadağ ve yönetim kurulunun ev sahipliğinde Kayışdağı’nda bir düğün salonunda gerçekleştirilen İSKADER 1. Olağan Genel Kurul ve dernek merkezinin açılış törenine CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ve ilçe yönetim kurulu üyesi Yusuf Demir, Ak Parti Ataşehir İlçe yönetim kurulu üyeleri Metin Kale ve Ahmet Ayhan Kayaoğlu, Ataşehir Belediye Meclis 1. Başkanvekili Sadi Özata, MHP Ataşehir İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Kazan, Belediye Meclis üyeleri, Anadolu Yakası Pazarcı ve Esnaf Odası Başkanı Mehmet Emin Yarar, Kayışdağı İmam Hüseyin Cami İmamı Mehdi Aksu, Kayışdağı Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Şahin, Kafkas Kültür Dernekleri Başkanı Niyazi Karakurt’un da aralarında olduğu Serhat illeri dernekleri ile birlikte diğer dernek, STK başkan ve temsilcileri, işadamları, davetliler ve dernek üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunuşu ile başlayan Genel Kurul 10 dakikalık sinevizyon gösterimi ile protokol konuşmaları sonrasında Samet Yolcu başkanlığında Divan Kurulunun oluşumu ile devam etti.

Derneğin kuruluşunda verdikleri destek için esnaf ve hemşerilerine teşekkür eden İstanbul Serhat İlleri Kafkas Kültür Derneği (İSKADER) Kurucu Başkanı Süleyman Karadağ, yoğunluklu Ataşehir’de yaşayan bir çok köyün derneğinin olmadığını, örgütlü olmadıklarını kaydederek, “Birbirimizden kopuğuz, etkinliklerde yoğuz. Kafkasya’dan gelen, çok zengin kültürümüz var. Bu zengin kültürümüz yok oluyor. Derneği bunun için kurduk. Bu dernek hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmayacak. Elbette siyasetten uzak kalmayacak. Bizim gençlerimiz özgürlük aşkını Mustafa Kemal Atatürk’ten alır” dedi.

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altıkaynak, Anadolu Yakası Pazarcı ve Esnaf Odası Başkanı Mehmet Emin Yarar yaptıkları selamlama konuşmasında, İstanbul Serhat İlleri Kafkas Kültür Derneği (İSKADER)’nin merkezinin açılışlı ve 1. Olağan Genel Kurulun hayırlı olmasını dilediler.

Konuşmalardan sonra topluca kesilen kurdele ile İstanbul Serhat İlleri Kafkas Kültür Derneği (İSKADER)’nin merkezinin açılış ı yapıldı.

Samet Yolcu başkanlığındaki Divan Kurulu yönetiminde gerçekleştirilen Genel Kurulda yapılan seçimle yeni İSKADER Yönetim Kurulu Şöyle Oluştu:

1 – Süleyman Karadağ

2 – Ali Angi

3 – Cevdet Yardımcı

4 – Erol Göllü

5 – Aziz Aydın

6 – Necattin Çapak

7 – Faruk Müjde

8 – Bülent Aykut

9 – Nevruz Akbulut

10 – Sefer Tetik

11 – Yalçın Kardağ

12 – Recep Yaman

13 – Bayram Acar

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ