logo

Sosyal Medya Fenomeni Dilan Polat ve Engin Polat Tutuklandı

Sosyal Medya Fenomeni Dilan Polat ve Engin Polat Tutuklandı

“Kara para aklama” soruşturması başlatılan sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezleri sahibi Dilan Polat ve Engin Polat Polat ile birlikte 12 kişi tutuklandı.

İstanbul merkezli 6 ilde  düzenlenen operasyonla “kara para aklama” soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve hakimliğe sevk edilen Dilan Polat ve eşi Engin Polat‘ın da aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklandı. Soruşturma kapsamında gözaltındaki 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Dilan ve Engin Polat çifti ile beraber toplam 12 kişi ”kara para aklamak”, ”vergi kaçırmak” ve ”örgüt kurmak” suçlamalarıyla sevk edildikleri hakimlikçe tutuklandı. Tutuklananlar güvenlik önlemleri altında Marmara cezaevine gönderildi.

Haklarında “kara para aklama” soruşturması başlatılan sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezleri sahibi Dilan Polat, bütün şirket hareketleriyle, eşi Engin Polat ile muhasebecilerin ilgilendiğini söyledi.

Çifte adliyeye sevk edilmeden önce 66 sayfadan oluşan soru yöneltildi. Polat çifti aylık gelirlerini 150-200 bin lira olarak beyan etti, Engin Polat suçlamaları kabul etmediği, çift adres değişikliğini ise çocuklarının okulları için yaptıklarını söyledi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Engin Polat ve Dilan Polat’ın da aralarında olduğu şüphelilerle ilgili, “Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet” suçlarından başlatılan soruşturma devam ediyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ