logo

Sözleşmeli, Taşeron ve EYT Düzenlemesi Aralık’ta Açıklanacak

Sözleşmeli, Taşeron ve EYT Düzenlemesi Aralık’ta Açıklanacak

Sözleşmeliler ve taşerona kadro, EYT düzenlemesi ile ilgili açıklama yapan Bakanı Vedat Bilgin, “Çalışmalar Aralık ayına kadar tamamlanacak.” Dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin sözleşmeliye kadro taslağı ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sözleşmeli personel, geçici işçiler, taşeron işçiler ve EYT çalışmalarının Aralık ayına kadar tamamlanarak kamuoyuna açıklanmış ve Meclis takvimine alınmış olacağını kaydetti.

BAKAN BİLGİN’DEN “SÖZLEŞMELİYE KADRO” AÇIKLAMASI

Bakan Bilgin’den “Sözleşmeliye Kadro” açıklaması… Sözleşmeliye kadro müjdesi! Sözleşmeliye kadro ne zaman gelecek? Sözleşmeliye kadro kimleri kapsıyor ve şartları nedir?

600 BİNE YAKIN SÖZLEŞMELİ PERSONELE KADRO

Sözleşmeli personel meselesinin 600 bine yakın kişinin kadro haklarına kavuşması meselesi olduğuna işaret eden Bakan Vedat Bilgin, Onun çalışması bitti, zaman meselesi var” dedi.

Mevsimlik işçilere ve taşerona kadro verilmesinin gündemlerinde olduğunu belirten Bakan Bilgin, “Bitirmek üzereyiz. Önümüzdeki günlerde kamuoyuna yansır.” demişti.

ARALIK’TA TAMAMLANARAK AÇIKLANIP MECLİS TAKVİMİNE ALINACAK!

Sözleşmeliler tarafından yakından takip edilen, sonucu merakla beklenen kadro düzenlemesi ile ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptığı açıklamada; bakanlığın gündeminde olan sözleşmeli personel, geçici işçiler, taşeron işçiler ve EYT konularındaki çalışmaların Aralık ayına kadar tamamlanarak kamuoyuna açıklanmış ve Meclis takvimine alınmış olacağını kaydetti.

ÇALIŞMA UYGUN ZAMANDA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A SUNULACAK

Çalışmanın son halinin uygun zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacağını kaydeden Bakanı Vedat Bilgin, açıklamasında, “Sözleşmeli personel meselesi, basında yer aldı. O doğru değil, Bakanlar Kurulu’nda gündeme gelmedi. Hazırlığımızı yaptık, Sayın Cumhurbaşkanımızla değerlendirmeyi yaptıktan sonra kamuoyuyla paylaşırız.” İfadelerine yer verdi.

MEVSİMLİK İŞÇİLERE VE TAŞERONA KADRO GÜNDEMDE

Mevsimlik işçilere ve taşerona kadro verilmesinin gündemlerinde olduğunu belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Bitirmek üzereyiz. Önümüzdeki günlerde kamuoyuna yansır.” demişti. Peki Sözleşmeliye kadro ne zaman gelecek? Sözleşmeliye kadro kimleri kapsıyor, şartları nedir? İşte merak edilen soruların yanıtı…

 “SÖZLEŞMELİ PERSONEL MEVZUATINDA DÜZENLEME 2022 YILI İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK”

Sözleşmelilerin kadro haklarıyla ilgili toplu sözleşme metninin 52. Maddesindeki hüküm;  “MADDE 52- (1) Kamu kurum ve kuruluşlarının görüşü alınarak, sözleşmeli personel mevzuatında düzenleme yapılması suretiyle sözleşmeli personelin statülerinin yeniden belirlenmesine ilişkin çalışma, yetkili konfederasyonun katkı ve katılımıyla 2022 yılı içerisinde tamamlanacaktır.” İfadelerini içeriyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ