logo

SP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Adem Boz Basınla Buluştu

SP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Adem Boz Basınla Buluştu

Saadet Partisi Ataşehir Belediye Başkan Adayı Adem Boz düzenlediği basın toplantısı adaylık süreci ve yaptıkları ve yapacakları çalışmalarla ilgili açıklamalar yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İlçe Başkanlığında basınla buluşan Saadet Partisi Ataşehir Belediye Başkan Adayı Adem Boz adaylık süreci ve yaptıkları ve yapacakları çalışmalarla ilgili bilgi verip basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Saadet Partisi’nin 10.02.2019 Pazar günü Bostancı Kültür Merkezi’nde İstanbul Belediye Başkan adaylarının açıklanması için düzenlenen program da Ataşehir Saadet Partisi belediye başkan adayı olarak ismi açıklanan mevcut ilçe Başkanı Adem Boz ilçe binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Saadet Partisi Ataşehir Belediye Başkan Adayı Adem Boz açıklamalarında ş ayrıntılara yer verdi:

 “20 EYLÜL 2018 TARİHİ İTİBARİYLE SEÇİM STARTIMIZI VERDİK”

Âdem Boz basın toplantısında şunları söyledi: “20 Eylül 2018 tarihi itibariyle seçim startımızı verdik. Parti teşkilatımıza bir anket yaptırdık.  Bu ankette hem meclis üyesi olarak kimleri görmek istersiniz ve de sizce Ataşehir ’in en önemli sorunları nelerdir? Sorusunu yönelttik.  Bu anket sonucuna göre listelerimizi yaptık. Şu anda listeler YSK’ya verilmediği için arkadaşlarımızın zarar görmemesi adına daha sonra sizlerle paylaşacağım. Ancak meclis üyesi olarak göstereceğimiz arkadaşlarımızdan biri belediye başkanlığını yapmış, bir diğeri ise belediye başkan yardımcılığı görevinde bulunmuş, bir başka adayımız ise Ataşehir ‘in çamurunu çiğnemiş bir abimiz. İsim verirsek peşlerine düşecek kişiler var. Onun için 19 Şubat tarihinden önce isimleri açıklamayacağız.”

 “SORMAK LAZIM YETKİNİZ OLDUĞU HALDE 10 YILDA NEDEN YAPMADINIZ?

Âdem Boz; “Ataşehir için kim bir çivi çakıyorsa, kim hizmet ediyorsa seçimi kazanmasak bile 1 Nisan da Ataşehir ‘in faydasındaki işlerinde arkalarında duracağız. Ataşehir ‘in sorunlarını da çözüm noktalarını da biliyoruz. Teşkilat mensuplarımıza sorarak Ataşehir ‘in en önemli sorunları nelerdir sorularına cevap aradık. Aldığımız cevaplar şu şekilde;  Güvenirlilik, ulaşım, trafik, yeşil alan, bitmeyen inşaatlar ve belediyeye ulaşım. Bu sorunlar mahallelere göre değişiklikler arz ediyor.  Bana göre bu sorunların başında imar planları geliyor.  Sayın Cumhurbaşkanımız dikey mimariye karşı olduğunu söylüyor.  Hâlbuki Ataşehir dikey mimariye uygun bir ilçedir.  Sebebi de şu E-5’in kenarına 2 emsal 15 kat veriliyor, Yenisahra Metro Marketin olduğu yere 50 kat. Sancaktepe’den gelen Belediye Başkanı İsmail Erdem imar sorununu çözeceğim diyor. İSKİ itiraz ediyor imar değişikliğine gidilerek 50 kata çıkarıyorlar, yıllarca hizmetten mahrum kalan Ataşehir ‘in mahallesi 15 katla yetiniyor.  Bu kabul edilir bir durum değildir.  Dikey mimariye bizde karşıyız ama burada hak kaybı var. Vatandaşın hakkını almak için de var gücümüzle mücadele edeceğiz yeter ki yetki versinler.  Mahallelerin sorunlarını tek tek çalıştık. Burada mağdur olmuş insanların haklarını ne Ak Partiye nede CHP’ye yedirtmeyiz. Bakanla görüşüp onu yaptım demekle olmaz. Öyle bir şey yok. Cami alanlarını yok edip ticari alan yaptığınız yerleri de biliyoruz. Ferhatpaşa, Yeni Çamlıca ve YED-PA için şunu söylüyorlar: CHP imkân vermediler yapamadık diyor, haklılar ama Ak Parti de yapmadı diyorlar.  Metropole ve Varyap’a izin verdiniz İBB 1/5000’lik ve 1/1000’lik planları yapma yetkisi var. 10 yılda neden yapmadınız?” Sorusunu yöneltti.

Saadet Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Adem Boz , Belediye Başkan adaylığı basın açıklaması

Recep Kenan paylaştı: 12 Şubat 2019 Salı

“GÖRÜLEN BİR İKİ HAŞERE İÇİN BELEDİYEYE VURMAK DOĞRU DEĞİL”

Ferhatpaşa Mahallesinde bulunan kurban yerlerine de değinen Boz; “ Buradaki kurban yeri olmazsa kurban kesecek yerimiz bile yok. Burada yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Ataşehir Belediyesine teşekkür ediyorum. Kurban kesiminden sonra yapılan temizlik neticesinde görülen iki üç haşereyi konu edip buradan belediyeyi vurmak doğru değildir” diye konuştu.

 “MAKAM ARAÇLARIYLA GEZİP SOKAKLAR PİS DİYEN İSMAİL ERDEM EKİBİYLE O SOKAKLARI TEMİZLESİN”

Yapılan ankette Ataşehir halkının %80’i yolsuzluk var dediklerini hatırlatan  Boz, “Ataşehir halkının %80’i yolsuzluk var diyor. 1 ile 5 puan üzerinden yapılan değerlendirmede şu sonuçlar ortaya çıktı. 3.20 ile Çevre temizliği, 2.58 Trafik ve Ulaşım, 2.65 Yol ve Kaldırım, 2.73 Halkla İlişkiler, 2.98 Parklar ve Spor alanları, 2.30 İmar, 2.96 Kültür ve sonuç 2.77 Genel memnuniyet olarak gördük.  Biz kendimizden olmayanı bile bizden sayan bir partiyiz. Çünkü biz ötekileştirmiyoruz. Yapılan doğrulara doğru yanlışlara da yanlış diyen bir görüşün mensuplarıyız.  Sayın İsmail Erdem sokaklar pis diyor. Makam araçlarıyla gezip sokaklar pis diyene kadar ekibiyle birlikte o sokakları çalı süpürgesiyle temizlesin. Biz geçmişte bunun örneğini Kâğıthane ilçesinde verdik” şeklinde ifade etti.

“SOKAKLARDA TANZİM KURMUŞLAR, DOMATES BİBER SATIYORLAR, İŞPORTAYA DÜŞTÜ DEVLET”

Belediyeler tarafından kurulan tanzim satışlarını eleştiren Boz şöyle devam etti: “ Biz belediyelerimizi Ak Parti’ye devrederken kasalarını dolu verdik. Ümraniye’de 72 trilyon (O dönemin parasıyla), Üsküdar’da 96 triyon gibi bir nakit bıraktık. Bugün sokaklarda tanzim kurmuşlar, domates biber satıyorlar. Bugün işportaya düştü devlet. Bir tane fabrikamız kalmadı. Halkı kuyruklarda bekleteceğine Hal ve marketlerin vergilerini düşür, mazot fiyatını, köprü ve yol ücretlerini düşür bak bakalım sebze ve meyve fiyatları nasıl düşer görürsünüz.”

“BELEDİYEYE,  “RÜŞVET ALANDA MELUN, VERENDE MELUNDUR” YAZISINI ASACAĞIZ”

Ataşehir ‘in sorunlarına da değinen Âdem Boz; “Eğer seçilirsem benim başkanlığım döneminde şeffaf bir yönetim şekli göreceksiniz. Kapısı kapalı değil halka açık bir belediye başkanını göreceksiniz. Haftanın bir gününde vatandaşlar randevu almadan gelip dertlerini anlatabilecekleri bir anlayış göreceksiniz. Başkanın odası alt katta olacak ve makam arabası lüksüne son vereceğim. İlçemizin makam odalarından yönetilmeyeceğini sizlerde farkına varacaksınız.  İhaleler kapalı kapıların ardında değil teknolojiyi kullanarak herkesin izleyebileceği şekilde yapılacaktır. Şaibeler ortadan kalkacaktır. Belediyeye,  “Rüşvet alanda melun, verende melundur” yazısını asarak rantın birilerinin cebine gitmesini engelleyerek vatandaşımızın menfaatine kullandıracağız” dedi.

“GELİN BELEDİYELERDEKİ MAKAM ARACI SALTANATINA SON VERELİM”

Siyasi partilerin ilçe başkanlarına ve belediye başkan adaylarına açık çağrıda bulunan Boz; “Belediye başkanları Şehr’ül Emin’dir. Sadece halkımıza hizmet için emanet üstlenmişlerdir. Gelin belediyelerdeki makam aracı saltanatına son verelim.

Belediye amblemiyle bile olsa kamu kaynaklarıyla seçim kampanyasını yürütmeyelim. Seçim yasaklarını beklemeden makam araçlarınızı kampanyanız için kullanmaktan vazgeçin. Gelin hakça mücadeleye girelim. Belediyede çalışan kardeşlerimize, belediyenin vinçleriyle partinizin bayrağını, pankartını asma emri vermeyin. Bırakın sonuca Ataşehir halkı karar versin” diyerek eşit şartlarda adaletli bir çalışma ortamını yaratarak yarışalım” teklifinde bulundu.

Adem Boz, konuşmasının sonunda 41 projesinin olduğunu, bunlardan bir tanesinin öğretmenlere yönelik yapacağımız sosyal konutlarda yüzde 50 kira indirimi sağlayacaklarını, ayrıca seçeceğimiz meclis üyelerinin listesinde seçilebilir yerde 5 bayan adaya yer vereceklerini de sözlerine ekledi.

“AYRIMCILIK YAPMAYALIM, YANDAŞLARA ÇALIŞMAYALIM”

Adem Boz’un konuşmasından sonra 2009 tarihinde Saadet Partisinin Ataşehir Belediye Başkan Adayı olan ve bölgenin saygın kişilerinden Erdal Uçar yaptığı kısa konuşmasında; “ Yolsuzluk yapmazsak kötülük olmaz. Dürüstlük kazansın. Hangi partiye hangi görüşe sahip olursa olsun yönümüzü halktan yana çevirirsek çözülmeyecek sorun kalmaz. Ayrımcılık yapmayalım, yandaşlara çalışmayalım” şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Âdem Boz ve ekibi programın sonunda konuklarını uğurlayarak teşekkür ettiler.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ