logo

TBMM’deki Tartışma Ataşehir Meclisi’nde Gündem Oldu

TBMM’deki Tartışma Ataşehir Meclisi’nde Gündem Oldu

Sevgi Uluğ başkanlığında toplanan Ataşehir Belediye Meclisi Mart Ayı son birleşimine TBMM’de yaşanan gerginlik ve sonrasında yaşanan yumruklaşmalara varan tartışmalar taşındı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi Mart Ayı 2. Ve son birleşimi Meclis 1. Başkanvekili Sevgi Uluğ başkanlığında yapıldı. Mecliste TBMM’de yaşananların hiç birinin onaylanmadığı vurgulandı.

Yoklama ve önceki toplantı tutanaklarını okunması sonrasında, Ak Parti grubu tarafından verilen 3 yazılı soru önergesi okunarak oylanıp başkanlık makamına havale edildi.

Gündem dışı söz alan Ak Parti Grup Başkanvekili M.Naim Yağcı ve üye ve Bayram Varol 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve İstiklal Marşı Kabulü ile 18 Mart Çanakkale zafer ile ilgili mesajlarını ilettiler. Varol, Çanakkale Zaferi ile ilgili düşüncelerini paylaştıktan sonra Mehmet Akif Ersoy’un dizleri ve Şehitlere rahmet dileyerek konuşmasını tamamladı.

https://www.facebook.com/rkenan1/videos/3446508255365521/

Ak Partili Haluk Sadıkoğlu, birlik ve beraberliğin önem kazandığı kritik süreçte TBMM’de yapılan hakaretin doğru bulmadıklarını ve takipçisi olacaklarını kaydetti.

MERVE ÇOMOĞLU’DAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Gündem dışı söz alan Ak Partili meclis üyesi Merve Çomoğlu, Kadının hem ailenin hem de toplumun temeli olduğunu, hayatın her alanında yer alan kadının toplumdaki önemini vurgulayarak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili görüş ve düşünceleri ile mesajlarını dile getirdi.

Ak Parti Grup Başkanvekili M.Naim Yağcı, Mart Ayı ilk toplantısında ek gündemle görüşülen Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu kurulmasına ilişkin madde ile ilgili eleştirilerini aktardı. Koronovirüs ile ilgili eleştirileri yanıtlayan Yağcı, Sağlık Bakanlığı tarafından verilen mücadelenin tekdir edilmesi gerektiğini ifade etti.

CHP Grubu adına gündem dışı söz alan CHP Meclis Grup Başkan Vekili İlhami Yılmaz, ülkede yaşanan ekonomik sorunlar, işsizlik, koronavirüs salgını ve sınırlardaki sığınmacı sorununa dikkat çekerek, buranın genel sorunlar yerine Ataşehir’in sorunlarının konuşulması gerektiğini kaydetti.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu ile ilgili Avrupa Birliği uyum yasaları kapsamında yapılan bir düzenleme olduğunu kaydetti. Yılmaz, ayrıntılı bilgi, paylaştığı 18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili mesajını iletti.

CHP’li üye Abdullah Der de aldığı sözde TBMM’de yaşanan olayların Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan hakaretten kaynaklandığını iddia ederek, Genel Başkan yardımcılarının yaptığının Kılıçdaroğlu’na söylenenin tekrarı olduğunu ifade etti. Der, Ak Partili üye Haluk Sadıkoğlu tarafından Genel Başkan Yardımcılarına söylenen sözlere tepki gösterdi.

Gündem dışı konuşmaların tamamlanmasından sonra gündemdeki maddelerin görüşmelerine geçildi.

Gündemde yer alan 6 madde ayrı ayrı görüşülerek oylandı. İlk 5 madde oy birliği, 6. Madde Ak Parti ve MHP’li üye Hakan Arıkaya’nın red oyuna karşı, CHP ile İyi Partili Üye Oğuz Sarul’un oyları ile ve oy çokluğuyla kabul edildi.

Gündemde görüşülecek madde kalmadığını belirten oturum başkanı Sevgi Uluğ 06 Nisan 2019 Pazartesi, Saat 17:00 da toplanmak üzere oturumu kapattı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ