logo

Tek İlişkisi İstasyon Adı Olan Metro İçerenköy’ü Mağdur Ediyor

Tek İlişkisi İstasyon Adı Olan Metro İçerenköy’ü Mağdur Ediyor

Tek ilişkisi İstasyon adı olan Bostancı – Dudullu Metro hattının açılışı ile birlikte 19D İETT otobüslerinin seferden kaldırılması İçerenköylü öğrencileri mağdur ediyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Etrafı metrolarla çevrili, adına istasyon bile olan, Türkiye’nin en büyük mahallelerinden İçerenköy Mahallesi’nde, 6 Ocakta açılan Bostancı – Dudullu hattı ile birlikte 19D otobüs hattı kapatıldı.

İETT işletmesi, öğrencilerin ağırlıkta olduğu İçerenköy sakinlerinin Bostancı’ya ulaşımını sağlayan 19D hattını tek ilişkisi istasyon adı olan Bostancı – Dudullu metro hattının açılışı ile birlikte seferden kaldırıyor.

İçerenköy sakinlerinin Bostancı’ya ulaşımını sağlayan 19D hattının kaldırılması ile birlikte Kayışdağı Caddesi güzergahına uzak kalan öğrenci ve diğer indirim hakkı olan İETT yolcularının mağduriyeti başlıyor.


Ayrıca hiçbir hat başlangıcı olmayan Necmettin Erbakan ve Alanaldı caddeleri güzergahı etrafındaki vatandaşlar ara durak olduğu ve özellikle ihtiyaç duyduğu saatlerde dolu geçen otobüslere binemediklerinden şikayet ediyor. Fındıklı ve Kayışdağı kalkışlı otobüsler İçerenköy’deki duraklara geldiğinde dolmuş oluyor ve çoğu zaman kapılarını da açamıyor. Bu durumda İçerenköylü yollarda mağdur oluyor.

Türkiye’nin en büyük mahallelerinden İçerenköy’ün ulaşım sıkıntısına dikkat çeken mahalle sakinleri bu konuda gerekli düzenlemenin yapılmasını, 19D ihtiyaç duyulan hatlar ve seferlerin kaldırılmak yerine yeniden düzenlenmesini istiyorlar.

‘ADI VAR KENDİ YOK’ METRO İÇERENKÖY’Ü MAĞDUR EDİYOR

Konu ile ilgili özenlikle öğrenci ve velilerinden gelen yoğun şikayete dikkat çeken İçerenköy Muhtarı Sırma Doğru, İETT ve İBB’de ilgili birimlere girişimde bulunarak, Bostancı – Dudullu metro hattının açılışı ile kaldırılan İETT’nin 19D hattının mahallelilerden gelen yoğun talep doğrultusunda tekrar seferlerinin başlatılması gerektiğini ilettiğini kaydetti.

Muhtar Sırma Doğru, Bostancı – Dudullu metro hattının açıldığı 6 Ocak 2023 tarihi itibarı ile kaldırılan Necmettin Erbakan Caddesi güzergahlı Bostancı – Ümraniye seferi yapan 19D İETT otobüs hattının mahallenin önemli bir ihtiyacını karşıladığına dikkat çekerek, İçerenköy’deki öğrencilerin Bostancı’daki ve hat güzergahındaki ilk, orta ve liselerde eğitim – öğretim gören öğrencilerin yaşadığı mağduriyetin giderilmesini talep ediyor. Muhtar Doğru, kendisine bu konu ile ilgili yoğun talep, şikayet ve baskı geldiğinin de altını çiziyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ