logo

TELE1 Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ Gözaltına Alındı

TELE1 Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ Gözaltına Alındı

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile ilgili sözleri sosyal medyada gündem olan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ gözaltına alındı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, TV programında Abdullah Öcalan ile ilgili yaptığı açıklamaları nedeniyle TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ hakkında soruşturma başlattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, katıldığı programda terör örgütü PKK/KCK’nın elebaşı hakkındaki açıklamaları nedeniyle gazeteci Merdan Yanardağ hakkında soruşturma başlattı. Yanardağ, suçu ve suçluyu övme” gerekçesiyle öğle saatlerinde gözaltına alındı.

YANARDAĞ’IN  SORUŞTURMA GEREKÇESİ

Merdan Yanardağ hakkında 25 Haziran Pazar günü TELE1 kanalında Abdullah Öcalan hakkındaki açıklamaları nedeniyle “suçu ve suçluyu övme” ile “terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından resen soruşturma başlatıldığı belirtildi.

“SUÇU VE SUÇLUYU ÖVME” İDDİASI

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni, Gazeteci Merdan Yanardağ, “suçu ve suçluyu övme” ile “terör örgütü propagandası yapmak” iddiasıyla öğle saatlerinde gözaltına alındı.

CANLI YAYINDA AÇIKLAMA YAPTI

Gözaltına alınmadan önce gerçekleştirdiği canlı yayında açıklama yapan Merdan Yanardağ, TELE1’e yönelik bir operasyon var. Dün geceden başlayan, benim adım üzerinden gerçekleştirilen bir kumpas operasyonu. Güya terör örgütünü ve suç olan fiili övmüşüm, iddia bu. Bizim bir yayınımız üzerine tamamen kurgu, montaj ve iftira üzerine inşa edilmiş bir suçlama kampanyası var. Ben hiçbir terör örgütünü övmedim, hiçbir terör örgütü liderini de övmedim. Böyle bir kastım da niyetim de yok. O programda AKP milletvekili Galip Ensarioğlu’nun yeni bir çözüm süreci başlatma ve kendi iktidar alanları daralmış olan AKP’ye yeni bir alan açma çabası olduğunu dile getirdim. 6 gün önce 4 soru 4 yanıt programında benim sorulara verdiğim yanıtlardan biri de Ensarioğlu’nun çıkışıydı. AKP’nin yeni dönemde hem bir af hazırlığı hem de Abdullah Öcalan üzerinden Türkiye’de siyaseti düzenleme girişimini eleştirdim. Ben yurtsever ve sosyalist bir gazeteciyim. Hiçbir terör eylemini savunmayacağım gibi övmem de mümkün değildir. Övme yok, tam tersi AKP’nin övgülerine ilişkin ironik bir eleştiri var, göreceksiniz.”

VATAN EMNİYET’TEN ÇAĞLAYAN ADLİYESİ’NE GETİRİLDİ

Sabah saatlerinde Vatan Emniyet’ten Çağlayan Adliyesi’ne getirilen Merdan Özer, savcılık tarafından ifadesinin alınmasını beklediği belirtiliyor. Merdan Özer Savcılıktaki ifadesi sonrası sevk edildiği mahkemede hakim karşısına çıkacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ