logo

Temel Karamollaoğlu ‘Kudüs’ün İşgali Arap İsrail Mesele Değil’

Temel Karamollaoğlu ‘Kudüs’ün İşgali Arap İsrail Mesele Değil’

Yenikapı Mitinginde konuşan Temel Karamollaoğlu, Kudüsün işgalinin Arap İsrail meselesi değil, Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin toprakları İslam aleminin meselesi olduğunu söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

ABD Başkanı Donald  Trump’ın Küdüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul ettiklerini açıklamasının ardından tüm Türkiye’de  ABD’yi ve Başkan Trump’ın açıklamasını protestolar devam ediyor.

İstanbul’da Saadet Partisi öncülüğünde düzenlenen ABD Başkonsolosluğu ve Saraçhane Parkı’nda düzenlenen protestoların ardından, Yenikapı Meydanı’nda yüzbinler “Kudüs İslam’ındır Mitingi”ne katıldı.

Saadet Partisi öncülüğünde çok sayıda STK’nın destek verdiği mitinge Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile brilikte; Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları Birol Aydın, Atik Ağdağ, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Salih Akyüz, Milli Gazete ve TV5 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, AGD ve MGV Genel Başkanı Salih Turhan, Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, HAMAS Lideri İsmail Haniyye’nin Özel Kalemi Rıza bin Ebu Zuhri ve Filistin Büyükelçisi Tarık Halil Mustafa katıldı.

KUDÜS BİR DAVADIR

Yenikapı’da gerçekleştirilen ve Kudüs’ün Filistin başkenti İslam şehri olduğunun vurgulandığı “Kudüs İslam’ındır Mitingi”nde konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, , Hıristiyanlar ve Yahudiler bir arada barış içinde yaşıyorlarken Haçlı Ordularının işgalinde 200 bin müslümanın katledildiğini, Kudüsü feth eden Selahattin Eyyübi’nin Hıristiyanları katletmediğini vurgulayarak,  “Kudüs İslam’ındır ve İslam’ın kalacaktır. Kudüs sadece bir mekân veya toprak değildir. Kudüs bir davadır. Kudüs karanlıktan aydınlığa çıkışın timsalidir. Bugün sadece Kudüs için burada değiliz. Gazze için, Ramallah için, El Halil için ve hepsinden önemlisi başkenti Kudüs olan Filistin için buradayız. Hakkı hâkim tutanlar Kudüs’ü ellerinde bulundurduğu dönemde orada huzur ve adalet vardı. Müslümanlar, Hıristiyanlar ve Yahudiler bir arada barış içinde yaşıyorlardı” diye konuştu.

KUDÜS’ÜN İŞGALİ ARAPLARLA İSRAİL ARASINDAKİ MESELE DEĞİL

İşgal altındaki Kudüs’ün, Müslümanların en çetin imtihanı olduğunun altını çizen Temel Karamollaoğlu, Kudüs’ün işgalinin Araplarla İsrail arasındaki mesele olmadığını kaydederek, “Kudüs Müslümanların yeryüzünde olup bitenler karşısında nerede durduğunun, kimlerle olduğunun ve neye hizmet ettiğinin göstergesidir. Mescid-i Aksa’nın işgal altında olması sadece Filistinlilerin meselesi değlidir. Kudüs’ün işgal altında olması Araplarla İsrail arasında bir meselede de değildir. Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin toprakları İslam aleminin ve bütün İslam ümmetinin meselesidir. ‘Elhamdülillah ben Müslümanım’ diyen her insanın yüreği mutlaka Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin için atmalıdır. Bu inancımızın bir gereğidir” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ