logo

TOKİ Ataşehir İmar İskan Kentsel Dönüşüm Projesi Temeli Atıldı

TOKİ Ataşehir İmar İskan Kentsel Dönüşüm Projesi Temeli Atıldı

Ataşehir Şerifali İmar İskan Blokları TOKİ Kentsel Dönüşüm Projesi ilk etabındaki 513 konut ve 28 dükkan inşaatının temeli Bakan Kurum’un katıldığı törenle atıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Şerifali İmar İskan Blokları Temel Atma Töreninde konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ” İstanbul’a 27 yılda içinde 3,5 trilyon dolarlık yatırım yapıldı. İstanbul’u yeniden ehline devretmek için çalışmaları aralıksız sürdüreceğiz” dedi.

Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada, “Ataşehir Şerifali İmar İskan Blokları Kentsel Dönüşüm Projemizin ilk etabındaki 513 konut ve 28 dükkanın temellerini attık. Yatırım değeri 152 milyon lira olan, Ataşehir ve çevresinin marka değerini artıracak projemiz şimdiden hayırlı olsun. #TürkiyeninHerYerindeKentselDönüşüm” ifadelerini kullandı.

2. ETAP 718 KONUT VE 70 DÜKKAN, 3. ETAPTA 211 KONUT VE 23 DÜKKAN

Kurum yaptığı açıklamada, “TOKİ Başkanlığımız eliyle 260 bin m²’lik alanda bulunan 1070 sağlıksız konutun dönüşümünü kapsayan projemizin 2. etabında 718 konut ve 70 dükkan, 3. etabında ise 211 konut ve 23 dükkan inşa edeceğiz. Yatay mimari esasıyla hayata geçireceğimiz, mahalle kültürünün yaşatılacağı 1442 konut ve 121 dükkanı içeren 3 etaplık kentsel dönüşüm projemizin birinci etabını 2023 yılı içerisinde tamamlayacak, vatandaşlarımızı yeni yuvalarına kavuşturacağız.” İfadelerine yer verdi.

Ataşehir‘de kentsel dönüşüm kapsamında geçtiğimiz yıl ihalesi yapılan ve yıkım işlemleri sonrası hafriyat alımları başlanan Şerifali İmar İskan Blokları 1. etabın temel atma töreni Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Ataşehir Şerifali İmar İskan Blokları 1. Etapta 513 konut, 28 dükkan ve sosyal donatı alanlarının yer alacağı projenin temel atma törenine Bakan Kurum’un yanı sıra İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, başkan yardımcıları ve TOKİ Başkan Yardımcısı Levent Sungur, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

BUGÜN ATAŞEHİR İÇİN ÇOK KIYMETLİ BİR GÜN

Bugünün Ataşehir için çok kıymetli bir gün olduğunu kaydeden Bakan Murat Kurum,  bölgede yaşayan vatandaşların sıkıntılar çektiğini bildiklerini vurgulayarak,  “Şimdiden siz değerli hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum. İstanbul için bir kez daha önemli bir şehircilik adımını atacağız. İlk etabının 513 konut ve 28 dükkandan oluşturduğumuz projeyi heyecanla başlatıyoruz. 2022 yılında Bakanlığımız bünyesindeki ilk temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Bizim bu projelerimiz Cumhurbaşkanımızın 2012 yılında başlattığı dönüşüm hareketinin sonucudur.” Dedi.

İSTANBUL’A SON 27 YILDA İÇİNDE 3,5 TRİLYON DOLARLIK YATIRIM

Bakan Kurum, törende, “İstanbul’a son 27 yılda içinde 3,5 trilyon dolarlık yatırım yapıldı. 39 ilçemizin tamamında kentsel dönüşümden birçok alana ayrım yapmadan beraber olmak suretiyle canla başla çalıştık. Bu aziz şehirde çöküntü, gecekondu ve yıkık alanları bu dönüşüm devrimiyle inşalarını gerçekleştiriyoruz. 22 bin sosyal konutumuz yükselirken diğer yandan da vatandaşlarımızın imar problemlerini çözüyoruz. Bir yandan da Atatürk Kültür Merkezi ve Finans Merkezi gibi önemli yapıları kazandırıyoruz. Finans Merkezinde 50 bin kişi istihdam yapılacak. Ümraniye’deki Millet Bahçesinden Başakşehir’deki Millet Bahçesine İstanbul’da tam 43 millet bahçesi kazandırıyoruz.” şeklinde konuştu.

2012’DEN BU YANA 1,7 MİLYON KONUTUN DÖNÜŞÜMÜNÜ GERÇEKLEŞTİRDİK

Murat Kurum, konuşmasında, “İzmir’de depremin üzerinden 9 ay sonra vatandaşlara konutları teslim ettik. Malatya ve Elazığ’da deprem sonrası 36 bin konuta başladık. Kartal’da çöken binanın ardından seferberlik yaptık. Bütün bakanlıklarımız olay yerine gitti ve hızla çalışmalara başladık. 6 ay gibi bir sürede vatandaşlara yeni konutlarını teslim ettik. Fikirtepe’de vatandaşlar mağdurdu. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla harekete geçtik. Şubat ayı itibariyle 15 bin konutun ihalesini gerçekleştiriyoruz. Üsküdar Kirazlıtepe’de de vatandaşlar mağdur olmuştu. Büyük Çamlıca Cami eteklerinde hamlelerimizi başlatarak il k konutlarımızı teslim ettik. İkna süreci meşakkatli oldu ancak onlar bize inandı. Bizlerde güvenlerini boşa çıkarmayarak konutlarını teslim ettik. Gaziosmanpaşa’da 4 bin 500 konutluk bir çalışma yaparak vatandaşlarımızın mağduriyetini giderdik. İstanbul’u sokak sokak depreme hazırlıyoruz. 2012 yılından bu yana 1,7 milyon konutun dönüşümünü gerçekleştirdik.” İfadelerine yer verdi.

2023 YILININ İLK YARISINDA KONUTLARINI TESLİM EDECEĞİZ

Ataşehir yıllar içerisinde göç alarak çarpık yapılaşmanın hızlandığı bölgelerden olduğuna işaret eden Kurum, “Bakanlık olarak 260 bin metrekarelik alanda 3 etapta devasa bir kentsel dönüşüm çalışması başlattık Bu alanda bin 70 depreme dayanıksız yapı vardı. Vatandaşlarımızın bu süreçteki ihtiyaçlarını bakanlık olarak karşıladık. 2023 yılının ilk yarısında Ataşehirli vatandaşlarımıza yeni ve sağlam konutlarını teslim edeceğiz. Üreteceğiz tüm konutlar yatay mimari esaslı olacak. Eski mahalle kültürümüzü yaşatacağımız cami, okul ve diğer donatılarıyla İstanbul’da örnek gösterilecek bir alan olacak.” Dedi

İSTANBUL’DA 67 RİSKLİ ALANDA 71 BİN KONUT DÖNÜŞÜMÜ SAĞLANDI

Ülkemizin yüzde 90’ı deprem kuşağında olduğuna dikkat çeken, bölgedeki dönüşüm projesi için Bakan Kurum’a teşekkür eden İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, bilim ışığında ortak akılla yaşadığımız mekanları gönül birliğiyle kentsel dönüştürmek zorunda olduğumuzu vurgulayarak, “İstanbul’da 67 riskli alanda 71 bin konut dönüşümü sağlandı. Devletimiz ve hükümetimiz çıkardığı yasalarla kentsel dönüşüme hazırız dedi. Biz hazırız ama halkımızda buna hazır olmalı. Çalışmalar sonrası 1. etapta 513 konut aynı zamanda 28 işyeri ortaya çıkacak. 2021 yılında nüfusumuz 15,4 milyon oldu. Nüfusumuz 40 yılda 10,7 arttı. Çözüm odaklı düşünmek ve çözmek için el birliği yapmamız gerekiyor.” Dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ