logo

TOKİ İSTANBUL’DA 7 İLÇEDE KENTSEL DÖNÜŞÜME BAŞLIYOR

TOKİ İSTANBUL’DA 7 İLÇEDE KENTSEL DÖNÜŞÜME BAŞLIYOR

İstanbul’da önceliği “kentsel dönüşüme” verecek olan TOKİ, Gaziosmanpaşa, Esenler, Güngören, Üsküdar, Beyoğlu, Bayrampaşa ve Bağcılar ilçelerinde dönüşüm yapacak.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul’da bu yıl önceliği “kentsel dönüşüme” verecek olan TOKİ, kısa süre içerisinde şehrin 7 ilçesinde toplamda 500 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm başlatacak.

İstanbul’da kentsel dönüşüm konusunda 2016’da çok daha aktif olacağız” “Şu anda 7 ilçe ile sonlanma aşamasına gelmiş, bir ay içerisinde ihaleye çıkacağımız yerler var. Bu ilçeler Gaziosmanpaşa, Esenler, Güngören, Üsküdar, Beyoğlu, Bayrampaşa ve Bağcılar”

İSTANBUL’DA 7 İLÇEDE, 500 BİN M2 ALANDA KENTSEL DÖNÜŞÜM

Bu yıl İstanbul’da önceliği “kentsel dönüşüme” verecek olan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), şehrin 7 ilçesinde toplamda 500 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm başlatacak. Kentsel dönüşümün uygulanacağı ilçe sayısı zamanla artacak.

“54 İLDE KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPACAĞIZ”

81 ilde konut yaptıklarını, bazılarının yeni bittiğini, uğramadıkları vilayet kalmadığını söyleyen TOKİ Başkanı Turan, 54 ilde kentsel dönüşüm yapacaklarını kaydetti.

GÜNEYDOĞU’DA ZARAR GÖREN YERLERİN YENİDEN İMAR EDİLECEK

TOKİ Başkanı Turan, Güneydoğu’da son dönemde yaşanan operasyonlar nedeniyle zarar gören yerlerin yeniden imar edileceğine dikkat çekerek, bölgede yaşayanların ihtiyacına göre hareket edeceklerini kaydederek; Diyarbakır Sur’da kendilerinin olmayacağını, Sur içinin koruma amaçlı planı ve özel statüsü olduğunu belirtti.

Turan, TOKİ’nin Sur içerisinde herhangi bir çalışmada yer almayacağını ancak bölgede yaşayanların ihtiyacına göre hareket edeceklerini, bu bölgeden terör olaylarıyla ilgisi bulunmayan taleplerin de geldiğini aktardı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ