logo

TOPLUM SAĞLIĞI, 29 EKİM’DE SAĞLIK YÜRÜYÜŞÜ YAPTI

TOPLUM SAĞLIĞI, 29 EKİM’DE SAĞLIK YÜRÜYÜŞÜ YAPTI

toplum_sagligi_yuruyus-0Ataşehir Toplum Sağlık Merkezi öncülüğünde,“Sağlıklı Yaşam ve Hareketli Yaşam” projesi kapsamında Barbaros Mahallesi Bülent Ecevit Parkı’nda yürüyüş gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanlığı’nın “Sağlıklı Yaşam ve Hareketli Yaşam” projesi çerçevesinde Ataşehir Toplum Sağlık Merkezi öncülüğünde Barbaros Mahallesi’ndeki Bülent Ecevit Parkı’nda yürüyüş gerçekleştirildi.

“Sağlıklı Yaşam İçin Yürüyoruz” kapsamında gerçekleşen yürüyüşte, obezitenin dışında meme kanseri ve rahim ağzı kanseri gibi hastalıklara da dikkat çekmek için pankartlar ve dövizler taşındı.

toplum_sagligi_yuruyus-16

Yürüyüşe Ataşehir, Ümraniye, Üsküdar, Maltepe toplum sağlığı merkezlerinden sağlık personeli ve Ataşehirliler katıldı.

Obezite, meme kanseri ve rahim ağzı kanseri gibi hastalıklara dikkat çekildiği yürüyüşten önce katılımcılara elma ve su dağıtıldı.

Katılımcılar, Bülent Ecevit Parkı’nda  yürürken ellerinde; “Rahim ağzı kanseri taraması için aile hekiminize gelin”, “Hareket et formda kal” ve “Şişmanlık kaderiniz değil” gibi dövizler ve pankartlar da taşıdılar.

toplum_sagligi_yuruyus-6

toplum_sagligi_yuruyus-11

Sağlık Bakanlığı’nın yürüttüğü “Sağlıklı Yaşam ve Hareketli Yaşam” projesi kapsamında farkındalık yaratmak amacı ile yürüyüş yaptıklarını kaydeden Ataşehir Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Hazal Hande Uluç yaptığı açıklamada; “Sağlıklı Yaşam ve hareketli Yaşam” projesi dahilinde ve 29 Ekim Cumhuriyet bayramı vesilesiyle Ataşehir Toplum Sağlığı Merkezi ve İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak Sağlıklı Yaşam Yürüyüşünde buradayız. Amacımız obezite ile savaşmak. Halkın hareketli yaşamın önemini anlaması sağlamak için bu gibi etkinlikleri yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Şu aşamada katılım az gibi görünse de önümüzdeki yıllarda Ataşehir’de daha fazla insanla farklı parklarda yürüyüşler yapmayı planlanıyoruz” dedi. Uluç, günün anlam ve önemi ile ilgili de; “Türk Milletinin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

toplum_sagligi_yuruyus-1toplum_sagligi_yuruyus-7toplum_sagligi_yuruyus-8toplum_sagligi_yuruyus-9toplum_sagligi_yuruyus-10toplum_sagligi_yuruyus-16toplum_sagligi_yuruyus-20toplum_sagligi_yuruyus-23

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ