logo

TRT Cumhurbaşkanlığı Seçimi Propaganda Konuşmalarını Yayınladı

TRT Cumhurbaşkanlığı Seçimi Propaganda Konuşmalarını Yayınladı

trt_ liderler _konusma_cumhur_secimTRT adaylar; Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu, Recep Tayyip Erdoğan ve Selahattin Demirtaş’ın yaptığı Cumhurbaşkanlığı Seçimi Propaganda Konuşmalarını yayınladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

TRT adaylar; Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu, Recep Tayyip Erdoğan ve Selahattin Demirtaş’ın yaptığı Cumhurbaşkanlığı Seçimi Propaganda Konuşmaları, 3 Ağustos 2014 Pazar günü yayınlandı.

TRT, CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ PROPAGANDA KONUŞMALARINI YAYINLADI

TRT 1’de 3 Ağustos 2014 Pazar günü saat 19:00’da başlayan Ana Haber Bülteninden sonra saat 19:30’da başlayan, adaylar Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu, Recep Tayyip Erdoğan ve Selahattin Demirtaş’ın Cumhurbaşkanlığı Seçimi Propaganda Konuşmaları TRT’nin TRT Haber ve TRT Türk kanallarında da yayınlanandı.

Cumhurbaşkanı adaylarının TRT’de yayınlanacak propaganda konuşmalarının yayın zamanı ve sırası Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) çekilen kurayla belirlendi.

Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) çekilen göre Cumhurbaşkanı adaylarından Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ilk sırada olduğu 3 Ağustos’ta yayınlanan konuşmalarda, ikinci sırada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üçüncü sırada Selahattin Demirtaş yer aldı.

TRT’DE SON KONUŞMA 9 AĞUSTOS’TA

Adaylar tarafından TRT’de yayınlanacak propaganda konuşmalarının sonuncusu 9 Ağustos’ta yapılacak.

TRT’de 9 Ağustos’ta yapılacak konuşmalarda ise YSK’nın kurasına göre ilk sırada Selehattin Demirtaş, ikinci sırada Ekmeleddin İhsanoğlu, son olarak Recep Tayyip Erdoğan’ın yer alacak.

YSK, SEÇİM KANUNU ESASLARINA GÖRE BELİRLEDİ

Seçim Kanunu ve YSK kararlarının “Cumhurbaşkanı seçiminde radyo ve televizyonda propaganda yapacak cumhurbaşkanı adaylarına; kendilerini tanıtan, programlarını ve yapacakları işleri anlatan konuşma hakkı verileceği” hükmü gereği TRT cumhurbaşkanı adaylarının propaganda konuşmalarını yayınladı.

Propaganda konuşmalarında bir defada 2 dakikadan az olamayacağı gibi, bir günde toplam süresi 10 dakikayı geçemeyeceği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı adaylarının radyo ve televizyon konuşmalarında seçim beyannamelerini izah edecekleri belirtilen kararda şunlar kaydedildi:

Radyo ve televizyonda yapılacak propaganda yayınları, Türkiye’deki bütün radyo ve televizyon postaları ile aynı zamanda yayınacağı ve konuşmalarının hangi gün, hangi saatte yapılacağı belirlenerek, TRT tarafından haber yayınları sırasında, önceden duyuruldu.

Radyo ve televizyonda konuşma hakkını kullanabilecek cumhurbaşkanı adaylarının Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu, Recep Tayyip Erdoğan ve Selahattin Demirtaş olarak belirlenip kuralar çekilerek konuşma sıraları da belirlendi.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ