logo

Turan Durmuşoğlu ‘Kazananın Partimiz Olacak’

Turan Durmuşoğlu ‘Kazananın Partimiz Olacak’

Ak _Atasehir_turan30 Kasım 2014 Pazar günü gerçekleşecek olan Ak Parti Ataşehir 3. Olağan Kongresi’nde ilçe başkan adayı Turan Durmuşoğlu kongre hazırlıklarını itvhaber.com’a değerlendirdi.

Recep Kenan/ itvhaber.com

İddialı olduklarını, bütün delegelerin kendilerine inanmasını, güvenmesini istiyen ve Ataşehir’in dilini bildiğini iddia eden Ak Parti Ataşehir İlçe Başkan Adayı Yük. İnş. Müh. Turan Durmuşoğlu Recep Kenan aracılığı ile itvhaber.com’a yaptığı açıklamada, “Ataşehir’in sorunlarını, sıkıntılarını biliyoruz. Çok değinemediğimiz teşkilatımızın sorunlarını biliyoruz. Birlik beraberliğin sağlanması konusunda çok ciddi hedeflerimiz var” ifadelerini kullanarak; “İnşallah teşkilatımızı bu hedeflere kavuşturacağız” dedi.

30 Kasım 2014 Pazar günü gerçekleşecek olan Ak Parti Ataşehir 3. Olağan Kongresi’nde aday olduğunu açıklayan Yük. İnş. Müh. Turan Durmuşoğlu Recep Kenan ile yaptığı söyleşide itvhaber.com’a aracılığı kongre hazırlıklarını değerlendirip önemli açıklamalarda bulundu.

*Kongre sürecini ve adaylığınızı değerlendirir misiniz?

Ak Parti kongreleri birlik beraberliğin sağlandığı bayram havasında geçen kongrelerdir. Kongrelerde rekabet mutlaka olacaktır. Rekabetin olduğu yerde rehavet olmaz. Bizim çıkış noktamız da bu… Kazananın partimiz olacağı umuduyla bu yola çıktık. Kongre sürecinde yaşanacak her hangi bir gerginlik bize mal edilmememledir. Kaybedilen iki seçimden sonra insanlarda değişim beklentisi oluştu.

Partimizin üst kutularlından Naim Bey ile devam kararı çıkmasaydı kimse şaşırmazdı. Çünkü kaybedilmiş bir seçi var. Karşımızdaki rakip çok ciddi bir rakip… Dar bir makas ve oynak bir bant.. Sürekli değişen bir bant… Ve bizim silahlarımızla bizi vuran bir rakip var. Seçimi kazanmak için daha fazla atak yapmamız lazım.

Mesleğimiz mühendislik… Dolayısıyla matematik eksenli, Ataşehir’i tanıyan, sosyal dokuyu tanıyan bir öz geçmişim var. Bu şu demek; tak katlı evin karşısında 35 katlı evlerin olduğu dokuya sahip bölgede, insanların konfor seviyesi çok farklı. Bu bölgede dönüşümü yaparken sosyal dokuyu dikkate almak gerekiyor. Burada taraf. Partiler bu uygulamanın doğru yapılması konusunda yöntem belirleyicidir.  Dönüşüm sırasında sosyal dokunun uyuşmasını sağlayacak pek çok denge var. Siyaset de bunlardan bir tanesi.

Biz Ataşehir’in en büyük problemi olan imar ve mülkiyet problemlerinin çözümünde inisiyatif alacak bir yönetim vaat ediyoruz. Bu bizim çıkış noktamızdan bir tanesi.

Kazanmak İçin Daha İyiyi Yapmaya Mecburuz

Diğeri de Teşkilat kısmı… İçinde bulunduğum yönetim kurulunda çok değerli arkadaşlarımızın olduğunu düşünüyorum. Benim kastım şu değil; Naim Bey kötü. Naim Bey iyidir. Nimetullah Bey de iyiydi… Ama biz kazanmak için daha iyiyi yapmaya mecburuz… Naim Beyin yönetimini eleştiri değil de daha iyi performans, daha yüksek hedef belirlemek gerekiyor.

Teamül Oldu, Temayül Yaşanmadı

İlin adayına rağmen aday olarak çıkmamız daha iyiyi istediğimizden. Temaüller bunu gerektirmiyor ama teamül oldu ama temayül süreci olmadı. Temaül devam ederken tek aday olmalı ama temayül yaşanmadı. Dolayısıyla bize yapacak bir şey kalmadı…

*Temüllere, üst kurulların iradesine rağmen aday olmanızın olumsuzluk yaratacağını düşünüyor musunuz?

Benim kişisel bir kariyer planım yok. Rekabetin olması daha iyiyi aramayı gerektirir. Mutlaka Naim Bey kendi listesini yaparken, en iyisini arıyordur ama karşıda rakip varken; daha kontrollü, daha disiplinli davranmayı getirir. Biz partiye zarar verici, adını kötüleyici hiçbir söylemde bulunmayız. Kongre günü hiçbir arkadaşımın kırıcı durum, kavga ortamına girmesine izin vermeyiz. Kimseyi de kendimize güldürmeyiz. İlin iradesine karşı aday olduysak projelerimiz var diye… Biz bu işi daha iyi yapabiliriz, daha ileri götürebiliriz diye… Sadece söylemle bu teşkilat bir araya gelmez. Teşkilat bir arada tutacak aksiyonlar fiiller ortaya koymak lazım. Biz danışma meclislerinde güzel konuşmalar yapıyoruz, hayata geçirme konusunda sıkıntılar yaşıyoruz.

Misyonumuz Alternatif Sunmak

Projelerinizle gittiğinizi vurguladığınız Kongreden nasıl bir sonuç bekliyorsunuz?

Bizim için süreç çok olumlu gidiyor. Biz kazanabilecek durumdayız.  Biz teşkilatın içinden bir ekibiz. Dışarıdan gelen isimler değiliz. Bizim misyonumuz teşkilatı bölmek değil. Alternatif sunmak.

Teamül Disiplin Değil Gelenektir

İl ve merkezi iradeye, partinizin geleneklerine, teamüllerine rağmen aday oldunuz. Bu konuda sizinle ilgili olumsuz bir sonuç bekliyor musunuz parti üst organlarından?

İl başkanlığımız bizim büyüklerimizdir. Bizim üstümüzdür. Biz parti disiplinini bozucu, partiyi zor duruma düşürücü davranışımız olamaz. Tek neden; “parti teamülleri bunu gerektiriyor.” Teamül demek parti disiplinini demek değildir. Teamül gelenektir. İlla biz olalım diye iddiamız yok. Bizden daha iyi yapacak varsa o olsun.

Kazanan Partimiz Olacak

İl yönetiminin adayı Naim Bey ile bu projeleriniz üzerinden işbirliği için görüştünüz mü?

Biz zaten 3 sene yönetimde 1 sene de başkan olarak birlikte çalıştık. Verimli bir çalışma olacağını düşünmüyoruz. Bu konuda inisiyatif alarak daha verimli bir çalışma yürüteceğimizi düşünüyoruz. Sonuçta kazanan partimiz olacak. Kazansak ta kaybetsek de partimize hizmet etmeye devam edeceğiz.

Ataşehir’e Hizmet Verilim, Karşılığını Alalım

Ataşehir’in bir demografik yapısı var. Kritik sorunları var. Ben yerel seçim sırasında 81 proje’yi hazırlayan ekipteyim. 81 proje hazırlanırken yaptığımız çalışma nedeni ile Ataşehir’i karış karış biliyorum. Bunların içinde kültürel projeler, yapısal projeler, sosyal projeler var. Büyükşehir’in, merkezi hükümetin artık Ataşehir’in ihtiyaçları noktasında arz edilmesi gereken hususlar var. Bu noktada inisiyatif almamız gerektiğini düşünüyoruz. Belediye başkanı adayı için hazırladığımız 81 projenin hayata geçirelim. Ataşehir’e hizmet verilmesinin karşılığını alalım.

“2014 Türkiye’sinde Su Dağıtmak Ayıp” Dedik

“Ataşehir Büyükşehir ve Merkezden alması gerektiği kadar hizmeti alamıyor” kanaati hakim. Bu konuda düşünceleriniz nedir?

Ataşehir’de ideolojik olarak çok uçta olan var. Kapısını açıp metrobüse binse yine Ak Parti’ye oy vermez. Bunun tersi de var… Bunun karşısında yerel siyaset yaptığı, Battal Bey su dağıttı. Biz bunu şöyle okuduk; “2014 Türkiye’sinde su dağıtmak ayıp.” Ama şunu düşünmedik; “Bir bardak su verene Allah razı olsun derler” diye düşünmedik. Battal Bey bunu gördü ve kazandı. Bu çalışmalar sonuç odaklı işler. Seçim sonuçlarında nerede olduğunuza bakacaksınız.

Vatandaş, “ben oy veriyorsam Ak Parti bana sahip çıksın” diyor. İçerenköy’de hizmet götürmediğimiz,  cezalandırdığımız bizim seçmenimiz. Yeniçamlıca, Aşıkveysel, Yenisahra, Barbaros, Örnek ve Ferhatpaşa bizim seçmenimiz.

Ataşehir’de Konforu Yükselten Biziz

Ataşehir’de muhafazakar seçmen gelmek istiyor ama oturacağı bir yer yok. Merkezi yer, Köprü çıkışlarına, Kadıköy’e her tarafa yakın. Lokasyon mükemmel.

Biz burada hizmeti, sosyal dönüşümü öyle yapmalıyız ki; muhafazakar seçmenin otura bileceği, okullarının olduğu sosyal doku oluşturmalıyız. Ulaşım kötü, eğitim yok, gelişim tamamlanmamış, denge çok bozuk; buradan sonuç almazsınız bu şekilde. Ataşehir’de konforu yükselten biziz. Ataşehir Belediyesi değil… Toki, Emlak Konut’un aralarında bulunduğu merkezi yönetimin yatırımları ile kuruldu Ataşehir. Ataşehir’de konforu biz yükseltmişken; ne bunu seçmenimize anlatabiliyoruz, ne bunun karşılığını alabiliyoruz, ne de diğer seçmenimize katkıda bulunuyor.

Ataşehirlinin Hala Ak Parti’den Umudu Var

İnsanların Ataşehir’den hala Ak Parti’den umudu var. %42 ile seçimi kaybediyorsanız demek ki hala umutlu insanlar. Bizim sadece camilerde değil; sinemalarda, tiyatrolarda, sanat gösterilerinde olmamız lazım. Alevi vatandaşlarımıza gitmemiz lazım. Onlara kendimizi anlatmamız lazım.

Hem Nimetullah Topu, hem de M. Naim Yağcı başkanlığında bir süre başkan yardımcısı olarak uzun bir süre yönetimde görev aldınız. Neyi eksik yaptınız da Ataşehir’in Merkezle bağını kuramadınız?

Ataşehir’de sabit bir seçmen kitlesi yok. Çok değişken oynak kitle var. Biz tam olarak doğruları yapabilseydik yine kaybedecektik. Ama ben tam olarak doğruları yaptığımızı düşünmüyorum. Bu konudaki başarısızlığı sadece ilçenin üzerine yıkarsak haksızlık olur. Ataşehir’in imarla ilgili, trafikle ilgili, yeterli yatırımın yapılmaması bu konuda sıralanabilir. Ataşehir’in yeni ilçe olması, yatırımın gecikmesinde etkili oldu. plan yapmak, plan tadilatı yapmak kolay işler değil.

İddialıyız… Bütün delegelerimizin bize inanmasını, güvenmesini istiyoruz. Ataşehir’in dilini biliyoruz… Sorunlarını, sıkıntılarını biliyoruz. Çok değinemediğimiz teşkilatımızın sorunlarını biliyoruz. Birlik beraberliğin sağlanması konusunda çok ciddi hedeflerimiz var. İnşallah teşkilatımızı bu hedeflere kavuşturacağız.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ