logo

Türk Kızılayı Ataşehir, ‘Ataşehir Kan Veriyor Türkiye’ye Can Oluyor’

Türk Kızılayı Ataşehir, ‘Ataşehir Kan Veriyor Türkiye’ye Can Oluyor’

Kan ihtiyacının artması, kan stoklarındaki azalma nedeniyle Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi tarafından pandemi sürecinde oluşan ihtiyacı karşılamak üzere kan bağışı kampanyası düzenleniyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Dünyayı etkileyen küresel salgın Koronavirüs (Kovid 19) pandemisi nedeniyle stokları azalan Türk Kızılayı’nın kan ihtiyacını karşılamak, bu kapsamda vatandaşların desteğini almak isteyen Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi kan bağış kampanyası düzenliyor.

Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi binasında düzenlenecek kan bağışı kampanyası, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu 18 ve 19 Mayıs tarihlerinde Pazartesi ve Salı günleri 14:00 ile 24:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

KAN BAĞIŞÇISI SOKA KISITLAMASINDAN MUAF

Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi tarafından yapılan açıklamada, sokağa çıkma yasağı nedeniyle kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşların kan bağışı merkezine gelmesi durumunda Sokağa Çıkma kısıtlamasından yasaktan muaf olduğu belirtildi.

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ UYGULANIYOR

Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi kan bağış kampanyasına katılan vatandaşlar koronavirüs önlemleri kapsamında dezenfeksiyon işlemleri sağladıktan sonra bilgilerini içeren form dolduracaklar.

Dezenfekte ve form işlemleri sonrasında sosyal mesafe kuralları çerçevesinde doktor kontrolleri gerçekleştirilen kan bağışçısı vatandaşlar, gerekli bilgilendirmeler sağlandıktan sonra yine sosyal mesafe ve hijyen koşullarına uygun olarak kan verme işlemi gerçekleştirecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ