logo

Türkiye’nin En Büyük RES’ine Entegre Enerji Depolama Sistemi

Türkiye’nin En Büyük RES’ine Entegre Enerji Depolama Sistemi

2023’ün son iş gününde, enerji sektöründen önemli bir anlaşma haberi geldi. Soma RES projesinde kullanılacak ve birçok ilki barındıracak enerji depolama sistemi için imzalar atıldı.

Türkiye’nin en büyük RES’ine entegre edilecek ilk enerji depolama sistemi için imzalar atıldı.

2023’ün son iş gününde, enerji sektöründen önemli bir anlaşma haberi geldi. Soma RES projesinde kullanılacak ve birçok ilki barındıracak enerji depolama sistemi için imzalar atıldı.

Yılın son iş gününde, birçok ilki barındıracak yenilikçi enerji depolama çözümleri için imzalar atıldı. Partner EGS ve Polat Enerji, Soma RES projesinde kullanılmak üzere 4MW-4MWh kapasiteli enerji depolama sistemi için anlaşma imzaladı. 29 Aralık Cuma günü gerçekleştirilen imza töreninde, Partner EGS CEO’su Dr. Alper Terciyanlı, Polat Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Neşet Özgür Cireli ve Soma Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Kehale Altunyuva hazır bulundu.

Türkiye’nin en büyük rüzgar enerjisi santralı (RES) projesi Soma RES’e entegre edilecek enerji depolama sistemi, şebeke esnekliğine katkıda bulunurken, dengesizlik maliyetinin azaltılmasını ve üretimin maksimize edilmesini sağlayacak. Enerji depolama sisteminin lisanslı bir rüzgar enerjisi santralına entegre edileceği ilk uygulama olacak olan bu projede enerji depolama sistemleri Partner EGS’nin çözüm ortağı olan Huawei tarafından tedarik edilecek.

Partner EGS Sektörde Öncü Olmaya Devam Edecek

Partner EGS CEO’su Dr. Alper Terciyanlı, imza töreninde yaptığı konuşmada, “Global anlamda birçok yeniliğe imza atan güçlü çözüm ortağımız Huawei ile birlikte Türkiye enerji sektöründe ilk olacak uygulamalar gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Huawei tarafından temin edilen donanımlara, Partner EGS’nin yerli yazılım ve mühendislik çözümlerinin entegre edilmesiyle, piyasa ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılayan rekabetçi ve üstün özellikte enerji depolama sistemlerini yenilenebilir enerji yatırımcılarına sunuyoruz. Burada üstlendiğimiz öncü rol ile sektörün gelişimine de önemli katkılar sağlayacağımıza inanıyor; bu süreçte bizleri tercih eden tüm paydaşlarımıza da güvenleri ve destekleri için tekrar teşekkür ediyoruz” dedi.

Polat Enerji Teknolojiye Ve Yeniliklere Yatırım Yapmaya Devam Edecek

Türkiye’nin kurulu rüzgar gücü bakımından en büyük şirketi ve en büyük RES işletmecisi olduklarına dikkat çeken Polat Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Neşet Özgür Cireli ise “ “Sektörde bugüne kadar birçok ilke imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Bugün yine bir ilki gerçekleştirmek üzere bir araya geldik. Ülkemizin ilk şebeke ölçekli depolama sistemini Türkiye’nin en büyük rüzgar santrali Soma RES’te devreye alacağız. Attığımız imzalar aynı zamanda, Türkiye’nin ilk depolamalı RES’ini hayata geçirme kararlılığımızın da göstergesi. Teknolojiye yatırım yapmaya, yenilik ve ilklere imza atmaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

Polat Enerji’nin 20 yılı aşkın süredir yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösterdiğini  belirten Neşet Özgür Cireli, “Kurduğumuz rüzgar ve güneş enerjisi santralleriyle yılda yaklaşık 2 milyar kWh elektrik üretiyoruz. Böylece 50 milyon ağaç dikimine eşdeğer yılda ortalama 1,25 milyon ton sera gazı emisyonunu azaltıyor, yaklaşık 610 bin kişinin elektrik enerjisi tüketimini karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ