logo

Tuzla’daki Fabrika Yangını Kontrol Altına Alındı

Tuzla’daki Fabrika Yangını Kontrol Altına Alındı

Tuzla Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikada çıkan müdahale eden itfaiye erinin yaralandığı yangın 18.15 itibariyle kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor.

Patlamada yaralanan itfaiye eri Nebi Polat’ın tedavisi devam ediyor. Tuzla Aydınlı Mahallesi Organize Deri ve Sanayi Bölgesi’nde, bir kimya fabrikasında 11.40’ta başlayan yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor.

stanbul’un Tuzla ilçesi Orhanlı Deri Organize Sanayi Bölgesi Deri Yan Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren Ema Kimya Sistemleri-Huntsmann’a ait fabrikada yangın çıktı. Olay yerine Tuzla ve çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Zaman zaman patlamaların da yaşandığı yangının sıçraması nedeniyle alev alan itfaiye aracındaki yangın da ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü.

Geniş bir alan üzerine kurulu fabrikadaki yangın, otoparktaki araçlara da sıçradı. İtfaiye ekipleri, rüzgar nedeniyle güçlükle müdahale ettiği yangını kontrol altına almayı başardı.

Alevlerin, fabrikanın bitişiğinde bulunan silolara sıçraması üzerine, 15.00 sıralarında meydana gelen patlamada iki itfaiye eri yaralandı. İtfaiye erlerinden Yusuf Tüysüz taburcu edilirken,  Nebi Polat’ın tedavisi devam ediyor.

İstanbul İtfaiyesi,  21 istasyonundan 55 araç, 160 personel ile soğutma çalışmalarını yürütüyor.  İBB itfaiyesi ile birlikte, ilçe belediyelerden 14, İSKİ’den de 3 su ikmal aracı söndürme çalışmalarında görev alıyor. Ayrıca, çalışmalara Gebze İtfaiyesinden de 3 araç katıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ