logo

Uluslararası 42. İstanbul Maratonu: ‘2 Kıta 1 Koşu’

Uluslararası 42. İstanbul Maratonu: ‘2 Kıta 1 Koşu’

İBB iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen 8 Kasım’da sınırlı sayıda maraton 42K koşucusu ile koşulacak 42. İstanbul Maratonu, sanal maraton katılım başvurusu devam ediyor.

Dünya’nın en iyi 17, Avrupa’nın en iyi 7 Maratonu’ndan biri olan İstanbul Maratonu 8 Kasım Pazar günü koşulacak. 7-8 Kasım’da kendi parkurunu seçerek sanal maraton koşusu yapacaklar başvuru yapabiliyor.

Covid-19 önlemleri alınarak sınırlı sayıda yerli ve yabancı atlet ile 42. kez düzenleyecek İstanbul Maratonu 8 Kasım 2020 tarihinde koşulacak.

Dünya’nın en iyi 17, Avrupa’nın en iyi 7 Maratonu’ndan biri olan İstanbul Maratonu ülkemizin uluslararası düzeyde düzenlediği en büyük spor organizasyonudur.

 Dünyada iki kıta arasında koşulan tek maraton olma özelliğine sahip İstanbul Maratonu her yıl İBB Spor İstanbul öncülüğünde düzenlenen, ülkemizin en büyük spor organizasyonu.

SANAL KOŞULAR: “T E K  B A Ş I N A  BİZİMLE KOŞABİLİRSİN”

42. İstanbul Maratonu kapsamındaki sanal koşularda kendi parkurunu seçerek, 5k, 10k ve 15k N Kolay İstanbul Maratonu Sanal Koşularında 7-8 Kasım’da dilediğin yerde; “T E K  B A Ş I N A  BİZİMLE KOŞABİLİRSİN!” sloganıyla katılıma davet ediliyor.

“İSTANBUL’DA YAŞAMAK BİR MARATON.” “İSTANBUL SENİN, KOŞARAK SARIL”

İBB iştiraki Spor İstanbul tarafından 8 Kasım’da koşulacak olan 42. İstanbul Maratonu için sınırlı sayıda maraton 42K koşucusu için katılım davetinde,“İstanbul’da yaşamak bir maraton. Bu maratonda İstanbul’u yaşamayı unutma! Boğaz’ın kokusunu ciğerlerine çek, hiç durmayan tempoyu içinde hisset! İki yakayı adımlarınla birleştir. Barbaros’tan inerken kafanı kaldırıp bir de yukarıdan bak İstanbul’un mavisine! Tarihin sindiği sokakları kokla, vapurlara el salla, martılara kulak ver, simitçilere selam… İstanbul dünyanın en güzel şehri… Sen koşarsan daha da güzel olacak. Desteklersen. Gönül verirsen. Sahip çıkarsan en güzel şehir senin olacak! İstanbul senin, koşarak sarıl ona!” ifadeleri yer aldı.

YENİ PARKUR YENİKAPI’DAN BAŞLIYOR, YENİKAPI’DA BİTİYOR

Yenikapı’da başlayan yarış, Kumkapı, Çatladıkapı, Sirkeci, Galata Köprüsü, Karaköy, Salıpazarı, Dolmabahçe ve Beşiktaş’a kadar düz ve denize sıfır noktasına yakın seyrediyor.

İstanbul Maratonu tarihinde ilk defa Avrupa’dan Anadolu yakasına geçecek sporcuları Barbaros Bulvarı’nda rekabet dolu bir tırmanış bekliyor. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü geçen parkur Altunizade Kavşağı’na kadar hafif eğimli bir mesafe katettikten sonra Altunizade Köprüsü’nden U dönüşü yaparak İstanbul Boğazı üzerinden tekrar geçiş yapıyor.

Devamında Barbaros Bulvarı ve Beşiktaş İskelesi’ne kadar inişe geçen parkur buradan sonra hiçbir eğime uğramadan, Dolmabahçe, Fındıklı, Salı Pazarı, Karaköy, Galata Köprüsü üzerinden Unkapanı istikametine dönüyor. Cibali, Fener, Balat’a kadar ilerleyen parkur Balat’tan ters istikamete dönerek sahil yolunu takip ediyor ve başladığı yer olan Yenikapı’da son buluyor.

Her yıl binlerce yerli ve yabancı profesyonel koşucunun misafir ettiği, İstanbulluların heyecanla beklediği Halk Koşusu ile adeta bayram havasında geçen İstanbul Maratonu, kentin uluslararası düzeyde tanıtımı açısından büyük değer yaratıyor.

42K, 15K ve 8K Halk Koşusu olmak üzere 3 kategoride koşulan İstanbul Maratonu aynı zamanda koşmayı seven ve bu vesile ile “Yardımseverlik Koşusu” adı altında koşucuların sivil toplum kuruluşlarını desteklemek amacıyla kaynak geliştirdiği en önemli koşu organizasyonudur.

PANDEMİ KAPSAMINDA KISITLI KATILIM

Covid-19 önlemleri alınarak sınırlı sayıda yerli ve yabancı atlet ile 42. kez düzenleyecek İstanbul Maratonu 8 Kasım 2020 tarihinde koşulacak.

GELECEK YIL İSTANBUL MARATONU 14 KASIM’DA

Pandemi riskinin ortadan kalktığı Covid-19 önlemlerine ihtiyacın kalmadığı, kısıtlamanın olmadığı günler umuduyla bir sonraki İstanbul Maratonu 14 Kasım 2021’de gerçekleşiyor olacak.

BİR KOŞUDA İKİ KITA

Hazırlıklarını titizlikle yürütülen 42. İstanbul Maratonu’nun 15K kategorisi kayıtları kapanmıştır.

O gün parkurda olmak ve 42K maraton mesafesi koşmak isteyen koşucular için ise kayıt işlemleri devam etmektedir.

N KOLAY İSTANBUL MARATONU

SANAL KOŞULARI

7-8 Kasım’da kendi parkurunu seçerek, 5k, 10k ve 15k N Kolay İstanbul Maratonu Sanal Koşularında dilediğin yerde  “T E K  B A Ş I N A  BİZİMLE KOŞABİLİRSİN!”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ