logo

VALİ MUTLU: İSTANBUL HALKI SİZLERİ MİNNETLE ANACAK

VALİ MUTLU: İSTANBUL HALKI SİZLERİ MİNNETLE ANACAK

il-ozel-idare_valiVALİ MUTLU: İSTANBUL HALKI SİZLERİ MİNNETLE ANACAK

İstanbul İl Özel İdaresi`nin 2014 yılı Ocak-Mart Bütçesi İl Genel Meclisi’nde oy çokluğu ile kabul edilirken, yüzde 70 ile en büyük pay eğitim ve sağlıkta.

İstanbul İl Özel İdaresi`nin 2014 yılı Ocak-Mart Bütçesi İl Genel Meclisi’nde oy çokluğu ile kabul edildi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, son bütçesini yapan İl Genel Meclisi üyelerine teşekkür ederek, “İstanbul halkı sizleri hizmetlerinizden dolayı minnetle ve şükranla anacak” dedi. 130 milyon TL olarak kabul edilen bütçenin yüzde 70’i yatırımlara ayrılırken en büyük payı eğitim ve sağlık hizmetleri aldı.

İstanbul İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı boyunca yaptığı toplantılar sonucu; 2014 yılı (Ocak-Mart) Mali Yılı Bütçe Tasarısı, Yatırım Programı ve Kurumsal Performans Planı karara bağlandı. 130 milyon TL olarak karara bağlanan 2014 Mali Yılı Bütçesi’nde eğitim hizmetleri54 milyon TL ile birinci sırada yer alırken, sağlık hizmetleri 27 milyon TL ile ikinci sırada yer aldı.

Bütçenin kabul edilmesinin ardından, bir konuşma gerçekleştiren İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Genel Meclisi’nin son bütçesini yaptığını söyledi. Meclisin bugüne kadar İstanbul için birçok yatırım gerçekleştirdiğini belirten Vali Mutlu, hizmetlerinden dolayı meclis üyelerine teşekkür etti. Meclis üyelerinin arkalarından gurur duyacakları bir manevi miras bıraktığını dile getiren Vali Mutlu, “Sizler özverili çalışmalarınızla benimde görev yapmaktan gurur duyduğum bu şehre yıllarca hizmet verecek eserler bıraktınız. Eğitimden sağlığa, spordan sosyal hizmetlere İstanbul halkının takdirini kazanacak, önemli yatırımlar gerçekleştirilmesine vesile oldunuz. Bu hizmetlerden dolayı ileride halkımız tarafından minnetle ve şükranla hatırlanacaksınız” diye konuştu.

AK Parti Grup Başkan Vekili İsmail Yıldız ise İl Genel Meclisi tarafından İstanbul’un sorunlarının çözümünde eğitim, sağlık, spor, sosyal hizmetler, tarım ve kültür gibi alanlarda 10 yıldan bu yana önemli yatırımlar gerçekleştirildiğini söyledi. Yıldız, hizmetlerden dolayı İl Genel Meclisi Üyelerine teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. CHP Grup Başkanı Vekili Ertuğrul Gülsever de meclisin 56 ayda 1.5 milyar harcama yaptığını söyledi.  Gülsever, halkın yararına olan her yatırıma destek verdiklerini de ifade etti.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ