logo

Vefat ile Hastada Düşüş ve İyileşen Sayısı Başarının Göstergesi

Vefat ile Hastada Düşüş ve İyileşen Sayısı Başarının Göstergesi

Koronavirüs (Kovid 19) salgını verilerini açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Entübe ve yoğun bakım hasta ile vefat sayısında düşüş ile iyileşen hasta sayısı başarının göstergesi.” dedi

Recep Kenan/itvhaber.com

Kovid 19 salgını 5 Mayıs 2020 Salı günü verilerini açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Yoğun bakım hasta sayısı, entübe hasta sayısı ve vefat sayısında düşüş devam ediyor. Yeni iyileşen hasta sayısı, başarının diğer göstergesi.” dedi

 “DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR. YENİ İYİLEŞEN HASTA SAYISI, BAŞARININ DİĞER GÖSTERGESİ”

Kovid 19 salgını verilerini sosyal medyada açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklamasında “Yoğun bakım hasta sayısı, entübe hasta sayısı ve vefat sayısında düşüş devam ediyor. Yeni iyileşen hasta sayısı, başarının diğer göstergesi. Vaka sayısında, seyirde görülebilecek kısmi bir artış var. Yeni bir dönemdeyiz. Salgına fırsat tanımamalıyız.” İfadelerine yer verdi.

TOPLAM TEST SAYISI: 1 MİLYON 200 BİN

5 Mayıs 2020 Salı günü açıklanan Sağlık Bakanlığı Koronavirüs (Kovid 19) takip verilerine göre bu güne kadar yapılan toplam Kovid 19 testi sayısı 1 Milyon 204 bin 421oldu. Kovit 19 (Koronavirüs) tanılı Türkiye genelinde tespit edilen vaka sayısı ise 129 bin 491 oldu.

TOPLAMDA İYİLEŞEN HASTA 73 BİNİ GEÇTİ

Küresel salgın Kovid 19 (Yeni Tip Koronavirüs) pandemisi verilerine göre hastanelerde yoğun bakımda tedavileri süren Kovid 19’lu hasta sayısı 1,338 olarak kayıtlara geçerken, toplam hasta yanında düşüşü devam eden solunum destekli (entübe) hasta sayısı 70 olarak gerçekleşti. Bu güne kadar kovid tanılı 73 bin 151 hasta da virüsü yenerek, iyileşip taburcu oludu. 3 bin 520 Kovid 19 pozitif (+) tanılı hasta ise virüsle mücadelesine yenik düşerek yaşama veda etti.

KAYIP VE VAKA SAYISINDA DÜŞÜŞ, İYİLEŞMEDE ARTIŞ SÜRÜYOR

5 Mayıs 2020 Salı günü açıklanan Sağlık Bakanlığı Günlük Koronavirüs (Kovid 19) takip verilerine göre bu gün 33 bin 283 hastaya test uygulandı. Test sonuçları pozitif çıkan bin 832 hastaya Kovid 19 tanısı konuldu. Sağlık Bakanlığı verilerine göre bu gün hayatını kaybeden Kovid 19 tanılı hasta sayısı 59 oldu. Bu gün virüse karşı verdiği mücadeleyi kazanarak iyileşen ve taburcu olan hasta sayısı 5 bin 119 olarak kayda geçti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ