logo

VERGİ BORCU YAPILANDIRMASINDA SON GÜN

VERGİ BORCU YAPILANDIRMASINDA SON GÜN

vergiBelediye ve diğer kurumlara vergi ve diğer konularda borcu bulunan vatandaşların borçlarını yapılandırmaları için verilen süre yarın 25 Kasım’da sona eriyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Vatandaşların, vergi ve diğer kapsamdaki borçlarının yapılandırılması için uzatılan sürenin, yarın (25 Kasım Cuma) mesai saati bitiminde sona ereceğini hatırlatan yetkililer, borçlu vatandaşların, bu kanun kapsamında kendilerine tanınan ödeme kolaylığından yararlanabilmesi için dilekçeyle başvurmaları gerektiğini belirtti.

Ayrıca başvurular Gelir İdaresi’ne ait resmi web sitesi (www.gib.gov.tr) üzerinden de yapılabiliyor

Yapılandırmadan yararlanmak isteyen mükellefler, başvurularını Gelir İdaresi Başkanlığı internet adresi (www.gib.gov.tr) üzerinden ya da bağlı oldukları vergi dairelerine yapabilecekler.

YAPILANDIRMA HANGİ BORÇLARI KAPSIYOR?

Yapılandırma kapsamına, 30.06.2016 tarihinden önceki dönemlere ait ilan ve reklam vergisi, asfalt vergisi, eğlence vergisi, yangın sigorta vergisi, harçlar, tıbbi atık, ecrimisil gelirleri, işgaliye ücreti, hal rüsumları ve otopark borçları giriyor.

Ayrıca belediyelerin idari para cezaları hariç, su, atık su ve katı atık ücreti alacakları, belediyelere ödenmesi gereken paylar beyana dayanan vergiler de yeniden yapılandırma kapsamında yer alacak. Düzenleme ile spor kulüplerine de borçlarını 36 taksitte yapılandırma imkanı sağlanıyor.

Derlenen bilgilere göre, söz konusu kanun çerçevesinde, milyonlarca mükellefi ilgilendiren vergi cezaları, askerlik, seçim, nüfus, karayolu geçiş ücreti ve RTÜK idari para cezaları, gümrük vergileri, sigorta primleri, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, genel sağlık sigortası prim alacakları gibi birçok alacak ile bunların her türlü faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz ve gecikme cezaları yeniden yapılandırılacak.

Yasanın çıktığı dönem itibarıyla vergi dairelerine 6,3 milyon vatandaş borçlu konumunda bulunurken, vergi alacağının büyüklüğü ise 90 milyar lira seviyesinde bulunuyor. Bu kapsamda 4,2 milyon seviyesinde mükellefin 6,5 milyar lira trafik cezası, 158 bin kişinin 1,1 milyar lira tutarında ecrimisil borcu, 581 bin kişinin 2,1 milyar lira Yurt-Kur Öğrenim ve Harç Kredileri borcu bulunuyor.

Ayrıca, 8,9 milyon kişi ve işverenin de SGK’ya 68 milyar lira seviyesinde kesinleşmiş prim borcu bulunuyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ