logo

YARKADAŞ ‘İSMAİL CEM MACERACI DEĞİLDİ’

YARKADAŞ ‘İSMAİL CEM MACERACI DEĞİLDİ’

İsmail Cem, ölümünün 10. yılında Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. CHP’li Yarkadaş İsmail Cem’in, maceracı politikalarla zaman kaybettirmediğini söyledi.

Yarkadaş: “İsmail Cem, maceracı politikalarla zaman kaybettirmedi.”

Dışışleri eski Bakanı İsmail Cem, ölümünün 10. yılında Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı.

Törene Cem Ailesi’nin yanı sıra, Kültür eski Bakanı Ercan Karakaş, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Sebahattin Öztürk ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Törende konuşan Kültür eski Bakanı, CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, “İsmail Cem henüz 28 yaşındayken kaleme aldığı kitaplarla Türkiye’nin temel sorunlarını tespit edip çözüm öneren entelektüel bir siyasetçiydi” dedi.

“ZAMAN KAYBETTİRMEDİ”

Tören sonrası gazetecilere açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Bugün İsmail Cem’e ve uyguladığı politikalara daha çok ihtiyaç duyuyoruz” dedi.

AKP’nin izlediği dış politikanın ülkeyi çıkmaza soktuğunu belirten Yarkadaş, “İsmail Cem, Atatürk’ün Yurtta Sulh Cihanda Sulh ilkesiyle hareket ediyordu. Sıfır Sorun gibi ne anlama geldiği bilinmeyen maceracı politikalarla Türkiye’ye zaman kaybettirmedi” ifadesini kullandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ