logo

Yaşar Kemal Meydanı İle Soluklanacak Esenyurt’ta Baskınlara Son

Yaşar Kemal Meydanı İle Soluklanacak Esenyurt’ta Baskınlara Son

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenyurt Yaşar Kemal Meydanı ile sel ve su baskınlarını sona erdirecek Haramidere Islahı 1. etabını hizmete açtı.

Esenyurt’a nefes aldıracak Yaşar Kemal Meydanı’nı ve ilçedeki can alan sel ve su baskınlarını sona erdirecek Haramidere Islahı 1. etabını hizmete açıldı.

ESENYURT, YAŞAR KEMAL MEYDANI’YLA SOLUKLANACAK

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, beton baskısı altındaki Esenyurt’a nefes aldıracak Yaşar Kemal Meydanı’nı ve ilçedeki can alan sel ve su baskınlarını son erdirecek Haramidere Islahı 1. etabını hizmete açtı.

Kendilerinin insan, iktidar kanadının ise rant odaklı bir belediyecilik anlayışına sahip olduğu tespitinde bulunan İmamoğlu, “Bunların tek derdi; rant. Başka dertleri yoktur. Onun için Esenyurt’ta, bizden önce 30 bin konut mağduru yarattılar; sırf bir insan zengin olsun diye. Onların aklına siz gelir misiniz? Vatandaşımız bizim aklımızda, bizim yüreğimizde; ancak biz yaparız. Bunları onlar yapamaz. Çünkü, biz israf yapan değiliz. Onlar israfçı, biz icraatçıyız. Onlar rantçı, biz halkçıyız. 31 Mart tarihi, israfçıların ve rantçıların tarihe gömülme vakti. Hep birlikte, 31 Mart’ta bunları tarihe gömmeye hazır mıyız? İsraf ve ihanet dönemini tarihe gömmeye hazır mıyız” dedi.

“Bir avuç insana asla oy verilmesine müsaade etmeyin” diyen İmamoğlu, “Oylarınızı bölmeyin. Oylarımızı ve güçlerimizi birleştireceğiz. Particilik yapma zamanı değil. Biz halkçı, İstanbul’un büyük ittifakıyız. Biz, halkını düşünen, partiler ötesi düşünen, şehrini düşünen, insanını düşünen, bu şehrin emekçisini, işverenini, kadınını, gencini, çocuğunu düşünen büyük bir halk ittifakıyız. Bazıları pireye kızıp yorganı yakmak isteyebilir. Sakın buna fırsat vermeyin. Her zaman birleşe birleşe kazanacağız. Birlikte kazanacağız” ifadelerini kullandı.

“KABİNE KİM? HA ŞU ANKARA’DAN GELEN 17 ARKADAŞ!”

Alanı dolduran ve kendisine sevgi gösterilerinde bulunan coşkulu kalabalığın ellerinde yükselen yaratıcı dövizleri tek tek okuyan İmamoğlu, “’İstanbul’a yakıştı Trabzon’un evladı’, ‘İstanbul’da İmamoğlu Esenyurt’ta Ahmet Özer’, ‘İstanbul’un muhafızısın.’ İstanbul’un muhafızı, bütün İstanbul. Öyle değil mi? İstanbul’un haklarını koruyacak mıyız? Hak yemeyeceğiz, kimsenin hakkını da yedirmeyeceğiz. ‘Tam yol ileri’ diyor sevgili kızım benim. Aferin sana. ‘Başkanım evimiz riskli.’ Kesinlikle bu zor durumları biz çözeceğiz Gazi Mahallesi. ‘Kabine İmamoğlu’na karşı.’ Kabine kim? Ben tanımıyorum. Ha şu Ankara’dan gelen 17 arkadaş. Tamam, pardon, çıkaramadık pardon. ‘Sen mecnun ol, İstanbul zaten Leyla olur.’ Vallahi coşmuşsun Yeşilkent gençliği. Helal olsun sana” paylaşımlarında bulundu.

“BİZ, BÜYÜK BİR HALK İTTİFAKIYIZ”

Halk ittifakı oluşturulduğunu ifade eden Ekrem İmamoğlu, konuşmasında, “Biz halkını düşünen, partiler ötesi düşünen, şehrini düşünen, insanını düşünen, bu şehrin emekçisini, işverenini, kadınını, gencini, çocuğunu düşünen büyük bir halk ittifakıyız. Bazıları pireye kızıp yorganı yakmak isteyebilir. Sakın buna fırsat vermeyin. Her zaman birleşe birleşe kazanacağız, öyle değil mi? Birlikte kazanacağız. Bugün karşımızda olan güç, hiç değişmedi. 2019’da bize ne yaşattı iseler, aynı kişiler. Hiçbir zaman dürüst ve adil olmadılar. Bugün de değiller. Demokrat değildiler, şimdi de değiller.” İfadelerine yer verdi.

ESENYURT Yaşar Kemal Meydanı, CHP Genel Başkan yardımcıları Volkan Demir, Özgür Karabat, CHP Parti Meclisi üyesi Berker Esen, CHP milletvekili Engin Altay, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, CHP Esenyurt Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Ahmet Özer, Başakşehir Belediye Başkan adayı Mesut Öksüz ve merhum Yaşar Kemal’in Ayşe Semiha Baban’ın katıldığı açılış töreniyle resmen hizmete girdi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ