logo

Yeni Çamlıca Mülkiyet Sorunu Çözüldü, Tapu Onayı Bekliyor!

Yeni Çamlıca Mülkiyet Sorunu Çözüldü, Tapu Onayı Bekliyor!

Yeni Çamlıca ve çevresi mülkiyet çözümü kapsamında çalışmalar sonucu hazırlanan tapuların Tapu Müdürlüğü’ne de bilinmeyen bir nedenle onayının geciktiği söyleniyor.

Recep Kenan / itvhaber.com

Yeni Çamlıca ve çevresinin mülkiyet sorununun çözümüne yönelik çalışmalarda Ataşehir Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi bölümü ve kadastro kayıtları tamamlandı. Tapular onay bekliyor.

Ataşehir’in Yeni Çamlıca, Mimar Sinan, Mevlana Mahalleleri mülkiyet çalışmaları Ataşehir’den sonra Büyükşehir’de de tamamlandı. Hazırlanan, Kadastro kayıtları yapılan bölgede hak sahibi vatandaşlara ait tapular, tapu müdürlüğünde onay bekleniyor.

BÜYÜKŞEHİR, KADASTRO TAMAM “TAPU”DA ONAY BEKLİYOR

Yeni Çamlıca ve çevresindeki mülkiyet sorununun çözümüne yönelik Ataşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmaların tamamlandığı, encümenden geçtiği, Büyükşehir’e gönderildiği açıklandı. Büyükşehir’de encümenden de oy birliği ile geçen mülkiyet çalışmasının kadastroya gönderildiği ve kayıtları yapıldığı belirtiliyor. Kadastro kayıtları da tamamlanan çalışmanın, Tapu Müdürlüğü tarafından onaylanması bekleniyor.

KISA SÜREDE TAPULARI VERİRİZ!

“Yeni Çamlıca’nın mülkiyet sorununu bize göre çözdük” diyen Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, Recep Kenan aracılığı ile www.itvhaber.com takipçileri için yaptığı açıklamada, “. Eğer Tapu Müdürümüz o konuda talimat verirse, kısa sürede tapuları veririz. Aslında şu ana kadar tapuların verilmiş olması gerekiyordu.” İfadelerine yer verdi.

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan tarafından Yeni Çamlıca, Mimar Sinan, Mevlana Mahalleleri mülkiyet sorununun çözümüne yönelik çalışmalarda gelinen son durumu şu ifadeler ile açıkladı:

“MÜLKİYET SORUNUNU BİZE GÖRE ÇÖZDÜK”

“Yeni Çamlıca’nın mülkiyet sorununu bize göre çözdük. Biz, 2985 sayılı yasanın süresi bitmeden uygulamayı yaptık. Biz burada Belediye Encümenimizden geçirdik. Bizim belediyeden gerçekten sonra Büyükşehir’e gitmesi gerekiyordu. Büyükşehir’e gönderdik. Büyükşehir’de konuyu incelediler. Eksiklikler buldular. Geri gönderdiler. Eksiklikleri düzelttik. Sonra tekrar Büyükşehir’e gönderdik.”

OY BİRLİĞİ İLE İBB ENCÜMENİNDEN DE GEÇTİ

“Biliyorsunuz Büyükşehir’de encümen yapısı şöyle; Mecliste Ak parti grubu çoğunlukta olduğu için siyasi üyeler Ak Parti’den. Bürokrasiden gelen elemanlar da, daire başkanlarından. Ak Parti’deki meclis üyeleriyle bürokratların ortak imzasıyla birlikte, oy birliği ile İBB Encümeninden de geçti. Geldi tekrar bize.”

“KADASTRODAN DA GEÇTİ, TAPUYA GİTTİ”

“Biz buradan onları, evraklarını tamamlayarak kadastro verdik. Kadastroda eksiklikler buldular, onları da yaptık; gönderdik. Ondan sonra Kadastrodan da geçti. Tapuya gitti. Tapudan incelemelere başladılar. Bazı eksiklikler buldular. Onları düzenledik. Bir kısmında bugün veriyoruz.”

TAPUDAN YAPILAN AÇIKLAMAYA: BAZI ÇELİŞKİLER VAR

“Orada çok da muhabbetimizin iyi olduğu, sevdiğimiz de bir tapu Müdürümüz var. Onun şu anda uygulamayla ilgili bazı tereddütleri varmış. Yani, tapudan yapılan açıklamaya göre; bu kadar kurumdan gelenle, oradaki uygulama arasında bazı çelişkiler var.”

“BİZ DOĞRU YAPTIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ”

“Bize göre, biz doğru yaptığımızı düşünüyoruz. Sorunu aşmaya çalışıyoruz. Arkadaşlar talimatları incelemeler devam ediyor. Eğer Tapu Müdürümüz o konuda talimat verirse, kısa sürede tapuları veririz.”

“Aslında şu ana kadar tapuların verilmiş olması gerekiyordu”

“Aslında şu ana kadar tapuların verilmiş olması gerekiyordu. Çünkü bu kadar kurumdan geçen şeyin orada da bitmiş olması lazımdı. Ama Tapu Müdürümüzün şu anda kafasında bazı soru işaretleri var. O soru işaretlerini kısa sürede aşarız umarım.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ