logo

Yeni Kurulan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Atama

Yeni Kurulan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Atama

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Resmî Gazete’de yayımlanan Kabine değişikliği kararıyla yeni kurulan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Derya Yanık atandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla kabinede revizyona gidildi.  İkiye bölünen Bakanlıkta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak Derya Yanık atandı.

Bugün yayımlanan Resmî Gazete’de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bölünmesiyle kurulan iki yeni bakanlığa da atama yapıldı.

Yeni kurulan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Derya Yanık atandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına atanan Derya Yanık Kimdir?

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞININ HİZMET BİRİMLERİ

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kurularak, görev ve yetkileri belirlendi.

Merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatından oluşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hizmet birimleri, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Personel Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı, Strateji Geliştirme Başkanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği ile Özel Kalem Müdürlüğü oldu.

DERYA YANIK KİMDİR?

Avukat Derya Yanık, 1972 yılında Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Kadirli’de, orta ve lise öğrenimini Adana Anadolu Lisesi’nde tamamladı. 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Aralık 1996 itibariyle İstanbul Barosu’na bağlı olarak Avukatlık Stajını tamamladı. Aynı tarihten bu yana serbest avukat olarak çalışmaya devam ediyor.

AKP İstanbul Kurucu İl Yönetim Kurulu üyesi olan Derya Yanık 2004-2014 yılları arasında 5 ve 6. Dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hukuk Komisyonu Başkanlığı, AKP Grup Sözcülüğü görevlerinde bulundu.

Avukat Derya Yanık, Kadın ve Demokrasi Derneği’nde (KADEM) Yönetim Kurulu Üyesidir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ