logo

Yeni ‘Meclis’in İlk Oturumunda Tartışma

Yeni ‘Meclis’in İlk Oturumunda Tartışma

Belebiye meclis AtaşehirAtaşehir Belediye Meclisi, Novada AVM’deki ileri teknoloji ile donatılı ve emniyetli yeni salonunda yaptığı Mart ayı toplantısının ilk oturumunu tartışmalarla açtı. 

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Semih Selimoğlu Novada AVM’deki yeni Belediye Meclis Salonu’nun hayırlı olması dileği ile açılışını yaptığı, Ataşehir Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantısı sonrasında, gündem dışı söz alan Adalet ve Kalkınma Partisi Gurup Başkanvekili Mustafa Cevat Arzık’ın Meclis salonu’nun Ataşehir’in yeni Belediye Binası’nda olmasını arzu ettiklerin ama yinede, yeni bir salon kazandırdıkları için teşekkür ettiklerini ifade etti.

Açılış konuşmalarından sonra saat 15:00 gibi başlayan Mart ayı toplantısının ilk oturumunda gündemdeki ikisi rapor 10 madde ek gündem olarak ilave edilen iki toplam 14 maddeden oluşan gündemin görüşmeleri başladı.
İlk 5 maddedeki Ataşehir’in; Ferhatpaşa, Küçükbakkalköy, İçerenköy, Ünalan, Örnek, Esatpaşa, Fetih mahallelerine ait parsellerdeki plan tadilatlarına ait teklifleri, 6. Maddede yer alan boş kadro değişikliğini içeren insan kaynaklarına ait teklifin görüşmeleri tamamlanıp oy çokluğu ile kabul edildi.

MECLİS SALONU FOTOLARI

7, Maddede yer alan Ataşehir – Barbaros mahallesi F22D22C3C pafta 3334 ada 2 parseldeki taşınmazın yap işlet veya yap – işlet- devret için Emlak İstimlak Müdürlüğünün yetki içeren teklifinin görüşmeleri sırasında meclis üyeleri arasında tartışmalar çıktı.

Adalet ve Kalkınma Partisi Üyelerinin satışa karşı çıkmaları üzerine. madde özerinde görüş bildiren konuşmalar yapıldı. Bağımsız üye Erol Dolu’nun yap işlet ya da yap işlet devret modellerinin yerine belediyenin kendisinin niye yapmadığını sorarak; “Belediyenin imkanları mı yok?”dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Meclis üyesi Zafer Nuhoğlu ise söz konusu taşınmazın satılmasını talep eden konuşmasından sonra madde üzerinde görüşmelere devam edildi.

7. Madenin görüşülmesi sırasında Adalet ve Kalkınma Partisi üyeleri ile Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri arasında sözlü sataşmalar artarak tartışmaya döndü.

Belediye Meclisi 1. Başkanvekili semih Selimoğlu, disiplinsiz davranışı gerekçesi ile CHP’li üye Zafer Nuhoğlu ve AKP’Lİ üye Ahmet Lütfi Akkuş’un salon dışına çıkmasını istedi.

Uzun süren tartışmalar sonrası çeşitli teklifler oylanmaya başlandı ve satışı yönündeki teklif oylanarak oy çokluğu ile meclisten geçti.

Daha sonra devam edilen görüşmelerde 8, 9, 10 ve 11, 13 ve 14 maddelerin ilgili imar hukuk ve trafik komisyonlarına gönderilmesi ve 12 maddede eksik raporların tamamlanması sonrasında görüşülmek üzere gündemde kalmasına oy çokluğu ile karar verildi.

Görüşmelerin tamamlanması üzerine 06, 03, 2013 günü gündemin görüşülmesi için toplanması kararı ile oturum kaptıldı.

 

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ