Uyumlu Yatay Film Şeridi Banner 985x100

logo

YENİ Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı açıldı

YENİ Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı açıldı

YENİ Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı, düzenlenen törenle yeni hizmet binasında faaliyete başladı. Açılışta konuşan YENİ Parti İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Türkiye’de demokrasi, adalet ve özgürlüklerin güçlendirilmesine yönelik mesajlar verdi.

YENİ Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı’nın yeni hizmet binası, akşam saatlerinde düzenlenen törenle açıldı. Açılışa YENİ Parti İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, YENİ Parti İstanbul Milletvekili Ali Gökçek, YENİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Atakan Anıl Dizdaroğlu ve çok sayıda partili katıldı.

Açılışta İlçe Başkanı Atakan Anıl Dizdaroğlu ve İstanbul Milletvekili Ali Gökçek’in ardından konuşan İl Başkanı Özgür Çelik, Türkiye’nin demokrasi mücadelesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çelik: “Demokratik bir Türkiye’yi inşa edeceğiz”

İstanbul’un meydanlarında iki yıldır büyük bir mücadele verdiklerini belirten Özgür Çelik, bu süreçte kendilerine destek veren Ataşehirlilere ve parti teşkilatında emeği geçenlere teşekkür etti.

Çelik, konuşmasında YENİ Parti’nin hedeflerini sıralayarak, “Demokratik bir Türkiye’yi inşa edeceğiz. Kuvvetler ayrılığını sağlayacağız, yargı bağımsızlığını sağlayacağız, basın özgürlüğünü sağlayacağız, parti içi demokrasiyi güçlendireceğiz. Siyasi partilerin birbiriyle eşit şartlarda rekabet edebildiği bir Türkiye’yi egemen kılacağız” dedi.

“Onursal Adıgüzel onurumuzdur”

Konuşmasında Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’e de değinen Çelik, Ataşehir’de belediye başkanvekilliği seçim sürecinde sergilenen tutum nedeniyle bazı meclis üyelerine teşekkür etti.

Onursal Adıgüzel’in ailesinin de açılışta bulunduğunu belirten Çelik, Adıgüzel’in genç yaşta siyasete atıldığını, milletvekilliği yaptığını ve Ataşehir Belediye Başkanlığı görevini üstlendiğini ifade etti.

Çelik, Silivri’de tutuklu bulunan Adıgüzel’e ve beraberindeki yol arkadaşlarına selam göndererek, “Onursal başkan onurumuzdur” ifadelerini kullandı.

“Seçilmiş belediye başkanlarına bu zulüm yapılmaz”

İstanbul’da belediye başkanlarına yönelik operasyonlara da değinen Özgür Çelik, Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel ve beraberindeki isimlerin yaklaşık beş aydır tutuklu olduğunu söyledi.

Çelik, Ataşehir Belediyesi’ne ilişkin iddianamenin henüz hazırlanmadığını savunarak, “Ataşehir Belediyesi’nin iddianamesi bir an önce yazılmalıdır. Onursal Adıgüzel başkanımız, yol arkadaşlarımız kendilerini savunmalıdır” dedi.

Tutuklu bulunan belediye başkanlarının görevlerine dönmesi gerektiğini ifade eden Çelik, bu sürecin hukuk çerçevesinde sonuçlandırılması çağrısında bulundu.

“YENİ Parti’yi millet kurdu”

YENİ Parti’nin kuruluş sürecine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Çelik, partinin Türkiye’deki siyasi gelişmeler ve demokrasi tartışmaları sonucunda ortaya çıktığını söyledi.

YENİ Parti’nin vatandaşlara yeni bir siyasi seçenek sunmak amacıyla kurulduğunu belirten Çelik, “YENİ Parti’yi millet kurdu, bütçesini millet oluşturdu, adını da millet verdi” ifadelerini kullandı.

Çelik, YENİ Parti’nin yalnızca Türkiye’nin sorunlarını gündeme getiren değil, aynı zamanda bu sorunlara çözüm üretmeyi hedefleyen bir parti olduğunu söyledi.

Adalet ve sosyal devlet vurgusu

Konuşmasının devamında eğitim, sağlık, gelir dağılımı ve sosyal devlet konularına değinen Çelik, toplumun farklı gelir gruplarındaki vatandaşların fırsatlara eşit şekilde ulaşabilmesi gerektiğini ifade etti.

Çelik, dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitim imkanlarına erişimde dezavantaj yaşamaması gerektiğini belirterek, adaletin yalnızca mahkeme salonlarında değil, eğitimden sağlığa, vergiden gelir dağılımına kadar hayatın her alanında sağlanması gerektiğini söyledi.

“Güçlü bir Türkiye’yi egemen kılacağız”

Türkiye’nin tarım, teknoloji ve sanayide üretim gücünün artırılması gerektiğini dile getiren Çelik, kalkınma seferberliği başlatacaklarını ve işsizliği sona erdirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Savunma sanayisinin güçlendirilmesi gerektiğini belirten Çelik, dış politikada ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış” anlayışının esas alınacağını ifade etti.

Çelik ayrıca kadınlar, engelli bireyler ve dezavantajlı gruplara yönelik sosyal desteklerin artırılacağını söyledi.

Parti içi demokrasi mesajı

YENİ Parti’nin parti içi seçim sürecine ilişkin de bilgi veren Çelik, ilçe başkanlarının 26 Eylül’de üyeler tarafından seçileceğini, ekim ayında il başkanlığı ve kasım ayında ise genel başkanlık seçimlerinin yapılacağını belirtti.

Çelik, üyelerin doğrudan katılımını öngören bu sürecin parti içi demokrasiyi güçlendireceğini ifade ederek, Genel Başkan Özgür Özel’e teşekkür etti.

Ataşehir’de üye hedefi 10 bin

Ataşehir’de yaklaşık 5 bin YENİ Parti üyesi bulunduğunu açıklayan Çelik, üye sayısının kısa sürede 10 bine çıkarılmasının hedeflendiğini söyledi.

Partililerden çevrelerindeki vatandaşları YENİ Parti’ye davet etmelerini isteyen Çelik, Ataşehir’deki üye sayısının iki ay içerisinde iki katına çıkarılması hedefini açıkladı.

Konuşmasının sonunda YENİ Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı’nın yeni hizmet binasının hayırlı olmasını dileyen Çelik, partilileri selamlayarak açılışı tamamladı.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ