logo

‘Yeraltından Notlar’ 26 Mart’da Moda Sahnesi’de

‘Yeraltından Notlar’ 26 Mart’da Moda Sahnesi’de

Ünlü Rus yazar Fyodor Mihayloviç Dostoyevski’nin ölümsüz eserlerinden “Yeraltından Notlar”, Kemal Aydoğan’ın yönetiminde Moda Sahnesi’nde izleyici ile buluşuyor.

Ünlü Rus yazar Fyodor Mihayloviç Dostoyevski‘nin ölümsüz eserlerinden “Yeraltından Notlar“, Kemal Aydoğan’ın yönetiminde Gökhan Azlağ ve Sinem Kurt’un performansıyla Moda Sahnesi’nde izleyici ile buluşuyor. Kült oyunun biletleri Türkiye’nin lider ve kapsayıcılığı en geniş etkinlik biletleme platformu Biletinial’da.

Dostoyevski’nin, varoluşçu edebiyatın öncülü, 150 yıldır modern insanın ‘yeraltı dünyasının’ kapısını açık tutan güçlü eseri, bu defa Hilal Eren’in çevirisi, Kemal Aydoğan’ın yönetiminde Gökhan Azlağ, Sinem Kurt’un performansıyla seyircisi ile buluşuyor. 26 Mart’ta Moda Sahnesi’nde sahnelenecek performansın biletleri Türkiye’nin lider ve kapsayıcılığı en geniş etkinlik biletleme şirketi Biletinial’da.

Dostoyevski’nin Kült Eserine Güncel Uyarlama

Kendini gerçek dünyadan soyutlayan ya da soyutlamak zorunda kalan,  iç çatışmaları ve hezeyanları hayatına yön veren  yeraltı adamının eşsiz hikâyesi. Bir başyapıt…

“Yeraltından Notlar”da uyumsuz, huysuz, huzursuz, arzuları ile arazları, varlığı ile hiçliği arasında sıkışmış küçük, sıradan adam, kendisini anlatmak üzere seyircinin karşısına geçiyor. Bu tuhaf, karanlık, tekinsiz, yer yer kendini beğenmiş, yer yer zavallı adam; onu belli bir mesafeden dinlemeye hazırlanan bizlerin, kendisinden o kadar da farklı olmayabileceğini anımsatacak. Dostoyevski’nin kült metnine yapılan bu güncel uyarlamada, kişinin kendini var etmek ya da var olduğuna kendini ikna etmek için verdiği iç ve dış mücadele, bugünden ve buradan aktarılıyor.

Oyundan

Ben hasta bir adamım… Zalim bir adamım ben. Albenisi olmayan biri… Sanırım karaciğerimden hastayım. Ama hastalığımla ilgili hiçbir bilgim yok, hatta ne hastası olduğumu bile bilmiyorum. Doktorlara ve tıbba saygım olsa da hiç hastaneye gitmedim, gitmeyi de düşünmüyorum. Koyu batıl inançları olan bir adamım, tıbba saygı duyacak kadar hem de (Aslında bu tarz şeylere inanmayacak kadar eğitimliyimdir ama inanıyorum işte). Yok, efendim, inat değil mi, iyileşmek falan istemiyorum. Bunu anlamaya kalkmayın. Ne de olsa ben anlıyorum ya. Bu durumda hâlâ neden inat ettiğimi size izah edemiyorum: ama çok iyi biliyorum ki onlara tedavi olmamakla doktorların işlerini berbat etmiş olmam, bunu yapmak yalnızca bana zarar verir, başka kimseye değil. Tedavi olmayışım bilin ki hep inadımdan kaynaklanıyor. Ciğerim ağrıyormuş, varsın daha beter ağrısın.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ