logo

Yeryüzü Cenneti Bademli’de Festival Coşkusu Yaşandı

Yeryüzü Cenneti Bademli’de Festival Coşkusu Yaşandı

Doğası ve deniziyle yeryüzü cenneti diye adlandırılan, yazları Türkiye’nin her köşesinden binlerce tatilciyi ağırlayan Dikili’nin Bademli Köyü’nde festival coşkusu yaşandı.

Doğası ve deniziyle yeryüzü cenneti diye adlandırılan, yazları Türkiye’nin her köşesinden binlerce tatilciyi ağırlayan Dikili’nin bin 200 nüfuslu Bademli Köyü’nde festival coşkusu yaşandı.

Çeşitli etkinleriyle adını sürekli duyurmayı başaran Bademli Köyü’nde bu yıl festivalin 7’incisi düzenlendi. Ana teması ‘Doğa ve deniz kirliği’ olarak belirlenen festivalde sanatçı Zeliha Sunal, çevre kirliliği ile ilgili yeni şarkı sözlerini seslendirirken, atıklardan yaptığı ‘denizanası’ figürlü çalışmasını tanıttı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Bergama Kozak Yukarıbey Kadın Tiyatrosu sergilediği oyunda Akbelen Ormanları ile yörelerinde yaşanan çevre felaketlerine dikkat çekti. Bademli Kadın Tiyatrosu’nun da sahne aldığı performans vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı.

RENGÂRENK KÖY FESTİVALİ

Antik dönemden kalma eşsiz adlara sahip olan, yöre halkının yaptığı Koruk Şurubuyla da ünlü olan Bademli’de düzenlenen festivalin 7’ncisi geleneksel ‘Festival Yürüyüşü’ ile başladı.

Bademli Köyü Muhtarı Neslihan Kutlu Maraş yaptığı konuşmaya, 2022 yılında hayatını kaybeden ünlü Tiyatro oyuncusu, yönetmen, eleştirmen ve oyun yazarı Ragıp Ertuğrul’u anarak başladı. Muhtar Neslihan Maraş; “Konuşmama, daha önce yaptığımız tiyatro festivallerimizin mimarı, yıl kaybettiğimiz Ragıp Ertuğrul’u saygıyla anarak başlamak istiyorum. Bademli’ye Tiyatroyu sevdiren kişidir. Kendisini saygı ve özlemle anıyoruz” dedi.

Neslihan Maraş yaptığı konuşmada ayrıca; “Festivalimize hoş geldiniz. Tüm dünyanın yaşam tarzını dahi değiştiren Covid salgını sebebiyle ara verdiğimiz festivalimizi yılbaşında planlarken ülkemiz bir deprem felaketi ile sarsıldı. Etkinliklerimizi iptal etmeyi düşünsek te hayatın devam etmesi gerektiği düşüncesi ile bugün yeniden Bademli Festivalinde buluştuk. Festivalimizin ana teması ‘Temiz Deniz, Temiz Çevre’dir. Geleceğimiz çocuklarımıza Bademli’nin denizi, toprağı, havası, suyu, doğası temiz kalsın” ifadelerini kullandı.

Bademli Festivalinde; 68 kuşağı şair ve yazarları Halit Özboyacı, Hüseyin Peker, Lütfiye Aydın ve Ali Özpalanlar, Çiğdem Elibol’un moderatörlüğünde bir araya geldi. ‘İZBB Genç İzmir PantomimTeam Atölyesi’, ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Atölyesi’,  ‘Çocuk Tarım Atölyesi’ ile ‘Ritim ve Dans Atölyesi’ yapıldı. DİFOK’un, Dikili Köyleri temalı fotoğraf sergisi açıldı. Üçüncüsü yapılan Zeytinyağlı Yöresel Yemek Yarışması vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Sanatçı Zeliha Sunal ile TÜRÇEV’inde desteklediği ‘Bademli Denizi Temiz Kalmalı’ başlıklı çevre etkinliğinin ardından çocuklar ile belirlenen yerlerde duvar boyama etkinliği gerçekleştirildi.

KÖY KADINLARI KOZAK’TAKİ KATLİAMA DİKKAT ÇEKTİ

İzmir Büyük Şehir Belediyesi bünyesinde kurulan Bergama Kozak Yukarıbey Kadın Tiyatrosu’nun çevre konulu oyunu ise büyük alkış aldı. Akbelen’de mücadele eden yöre köylüsüne selam gönderilen etkinlikte Kozak’ta altın madeni ve taş ocaklarının açtığı büyük yıkım anlatıldı.

Bademli Kadın Tiyatrosu ise milli mücadelede etkin rol oynamış tarihi kadın figürlerin canlandırıldığı bir oyun sergiledi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ