logo

Yurt Geneli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı Hava Geliyor

Yurt Geneli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı Hava Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü değerlendirmelerinde ülkemizin Marmara’nın doğusu, Göller yöresi, İç Anadolu’nun batısından sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış başlayacak.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul ve Marmara Bölgesi’nde beklenen yağışlı, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı havanın Cumartesi, Pazartesi ve Salı günleri etkili olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlerde önümüzdeki 5 gün süreyle Anadolu’nun büyük bölümü; Marmara’nın doğusu, Göller yöresi, İç Anadolu’nun batısı, Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkii başta olmak üzere etkili olacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı hava geliyor.

MARMARA

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinin, yarın öğle saatlerinden sonra Trakya ile Sakarya ve Çanakkale’nin iç kesimleri, Balıkesir, Bursa ve Bilecik çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

YURT GENELİ HAVA:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Marmara’nın doğusu, Göller yöresi, İç Anadolu’nun batısı, Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkii ile Kütahya, Afyon, Bolu, Düzce, Karaman, Niğde çevreleri ile Kayseri’nin doğusunun, yarın Trakya, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkii, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Bursa, Bilecik, Balıkesir, Çanakkale’nin iç kesimleri, Sakarya’nın iç kesimleri, Kütahya, Afyon’un kuzeyi, Van’ın doğusu ile Hakkari çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI:
Hava sıcaklığında Marmara’nın doğusu, Kıyı Ege, Batı Karadeniz ile Doğu Akdeniz’de biraz azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR:
Rüzgarlar genellikle batı ve güneybatı, Marmara’da kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yarın Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda kuvvetli (40-60 km/sa)olarak eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI:
Rüzgarın Cuma günü Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ