logo

Zekeriya AÇIKGÖZ, Sultanbeyli Belediye Başkan Aday Adayı

Zekeriya AÇIKGÖZ, Sultanbeyli Belediye Başkan Aday Adayı

zekeriya acikgozSultanbeyli Belediye Başkan Aday Adayı Zekeriya AÇIKGÖZ 25 Ekim 2013 Cuma günü Saat 15,00’da Ak Parti İlçe Merkezi’nde, İlçe Başkanı’na dilekçesini vererek resmi başvurusunu yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Valiliği Özel İdaresi İç Denetçisi Zekeriya AÇIKGÖZ, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde Sultanbeyli Belediye Başkan Aday Adaylığı için İstanbul Valiliği’ndeki görevinden istifa dilekçesini İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya sundu.

25 Ekim 2013 Cuma günü adaylık başvurusundan önce basın mensupları ile kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Ak Parti Sultanbeyli Belediye Başkanı Aday Adayı Zekeriya AÇIKGÖZ, Saat 15.oo’de Sultanbeyli Ak Parti İlçe Başkanlığı’na dilekçesini vererek resmi aday adaylık başvurusunu yaptı.

Adaylık başvurusu sırasında yaptığı ziyarette esnaflardan ve Sultanbeyli sakinlerinden gördüğü ilgiden memnun kaldığını ifade eden Zekeriya Açıkgöz, İstanbul Valiliği’nde görev yaptığını hatırlatarak bu birikimini Sultanbeyli için kullanacağını ifade edip, İBB ve Ankara ile ilişkilerde; bürokrasideki deneyimi ve birikiminin önemini hatırlatarak, Sultanbeyli’ye birikimi ile katkı sağlayacak, donanımlı bir aday olduğunun altını çizdi.

ZEKERİYA AÇIKGÖZ KİMDİR?

1969 yılında Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde doğdu, ilk ve orta öğrenimini Kartal’da, liseyi Pendik İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. Daha sonra A. Üniversitesi İşletme Fakültesi – İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisans ( Master ) öğrenimini ise İstanbul Aydın Üniversitesi – İşletme Anabilim Dalı İdareler ve Yerinde Yönetim Bilim Dalında dönem birincisi olarak tamamladı. Memuriyet hayatına 1992 yılında Sultanbeyli Belediyesi’nde başladı. Yaklaşık 15 yıl Personel ve Eğitim Müdürü, Müfettiş, Özel Kalem Müdürü olarak görev yaptı. 21 Ağustos 2006 tarihinde İstanbul Valiliği – İl özel idaresi Yazı İşleri Müdürü kadrosuna naklen atandı. 2007 yılında iç denetçi kadrosuna atandı ve halen bu görevini sürdürmektedir.

2007 yılından bu güne İstanbul Valiliği’nde iç denetçi olarak görev yapan Ak Parti Sultanbeyli Belediye Başkanı Aday Adayı Zekeriya AÇIKGÖZ, A-1 A-2 Düzeyi Kamu İç Denetçi Sertifikası sahibidir. Ayrıca kurucusu ve üyesi olduğu birçok sivil toplum kuruluşunda genel başkan, genel sekreter, genel başkan yardımcısı ve yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmakta olan Zekeriya Açıkgöz’ün belediye ve il özel idarelerine yönelik yayınlanmış iki adet kitabı ile çeşitli gazete ve dergilerde yayınlanmış birçok makalesi bulunmaktadır. İngilizce ve orta derecede Arapça bilen Zekeriya AÇIKGÖZ evli ve 2 çocuk babasıdır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ