logo

Pisagor Matematik Şampiyonları Madalyalarını Aldı

Pisagor Matematik Şampiyonları Madalyalarını Aldı

Pozitif Eğitim tarafından düzenlenen Ulusal Pisagor Matematik Sınavında dereceye giren öğrenciler Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’ndaki törenle madalyalarını aldı.

Pozitif Eğitim’in düzenlediği ve 4-5-6 ve 7. Sınıf öğrencilerinin katıldığı Ulusal Pisagor Matematik Sınavında dereceye giren öğrenciler için Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda ödül töreni düzenlendi. Törende matematikte üstün başarı göstererek dereceye giren öğrencilere madalyaları verildi.

Pozitif Eğitim tarafından düzenlenen Ulusal Pisagor Matematik Sınavı’nda, dereceye giren  4., 5., 6. ve 7. sınıf öğrencilerine, Denizli Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda düzenlenen törenle madalyaları takdim edildi.

Zahide Kaynak Dinçer Ortaokulu’ndan Büyük Başarı

Sınavda özellikle Zahide Kaynak Dinçer Ortaokulu’ndan çok sayıda öğrenci üstün başarı göstererek madalya aldı. Zahide Kaynak’tan sonra, en çok öğrencisi madalya alan okul ise Zeytinköy Hayırseverler Ortaokulu oldu.

Sınavı düzenleyen Pozitif Eğitim’in kurucusu ve Olimpiyat Matematik Öğretmeni Ramazan Aydın, sınava toplam 822 öğrenci katıldığını belirterek, bunların 40’ının olimpiyat düzeyinde başarı göstererek altın, gümüş ve bronz madalya almaya hak kazandığını ifade etti.

Sınavda başarı gösteren öğrenciler ile öğretmen ve okul yöneticilerini tebrik eden Ramazan Aydın, “Bu sınavda yüksek sayıda öğrencisi başarı göstererek en başarılı okul olan Zahide Kaynak Dinçer Ortaokul Müdürü Mehmet Vaybil hocamızı, öğrenci ve öğretmenlerini kutluyorum. Eğitime ve bilime çok ciddi şekilde değer veren ve bu tarz yarışmalarda en büyük başarıları elde eden bu güzide okulumuzu tebrik ediyoruz” dedi.

Zeytinköy Hayırseverler Ortaokulu İkinci Başarılı Okul

Sınavda önemli başarı elde eden okullardan birinin de Zeytinköy Hayırseverler Ortaokulu Müdürü olduğunu belirten Ramazan Aydın, okul müdürü Muhammet Çamur’aeğitime ve bilime verdiği değer ve önem nedeniyle kutladı.

Ramazan Aydın, Honaz Adil Akan Ortaokulu öğretmeni Şükran Utku’ya da ayrı bir parantez açarak, “Çok zor imkanlarla elinde bulunan öğrencileri çok ciddi emek ve gayretle bu seviyeye getirdiği için, yüksek seviyede öğrencilerin katılım sağladığı bir yarışmada madalyalar kazandıkları için tebrik ve teşekkür ederiz” dedi.

Aydın Sözlerini Şöyle Sürdürdü:

“Uzun yıllar boyunca standardını ortalama seviyenin çok üstünde tutan, öğrencilerinin matematik seviyesini geliştirme konusunda birikim ve tecrübesini kullanan dolayısıyla öğrencilerinin büyük bölümünün yarışmada madalya almaya hak kazanan Melahat Akkulak öğretmenimize de teşekkür eder bundan sonra da uzun yıllar ülkemizin çocuklarını eğitmeye devan etmesini temenni ederiz. Yine Hüsamettin Kulaklı İlkokulu öğretmeni Selim Çıkrık’a da çok teşekkür ediyorum. ”  diye konuştu.

Matematik Olimpiyat Kampı’na Katılacaklar

Sınavın sonunda barajı geçen öğrenciler ücretsiz olarak Pozitif Eğitim’in 2 haftalık matematik yaz kampına katılacak. Kampın sonunda gösterdiği performans ve seviyelerine göre ulusal ve uluslararası yarışmalara katılmak üzere olimpiyat takımına öğrenci seçilecek.

Öğrenciler Sınavda Matematik Potansiyellerini Gösterdi

Olimpiyat Matematik Öğretmeni Ramazan Aydın, Pisagor Matematik Sınavı’nın sadece matematikte yüksek başarı gösteren öğrencileri belirlemek için değil, aynı zamanda tüm öğrencilere kendi matematik seviyelerini değerlendirme fırsatı sunduğunu ifade etti. Aydın, “Bu sınav sonucunda veliler, çocuklarının matematik yeteneklerini, seviyelerini gördüler.  Bu doğrultuda, çocuğun potansiyeline göre gelecekteki kariyerine yön verebilirler” şeklinde konuştu.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ